Grosjean megszerezte a Lotus idei első pontjait

grosjean

 

A Lotus F1 Teamnek az idei évben sok oka még nem volt az örömre, de a hétvégi Spanyol Nagydíj után kijelenthető; sikerült előre lépniük. Romain Grosjean a szombati időmérőedzésen már meglepetést okozott, hiszen az ötödik helyre kvalifikálta a Lotust. Ezt a pozíciót nem sikerült ugyan megtartania, de végül a négy pontot érő nyolcadik helyen végzett. Csapattársa a venezuelai Pastor Maldonado azonban egy koccanásnak köszönhetően öt másodperces stop-and-go büntetést kapott, így végül a tizenötödik helyen végzett.

Romain Grosjean:

„Keményen küzdöttem, ezért a néhány pontért; minden bizonnyal nagyon régóta ez volt a legnehezebb versenyem. Próbáltam úrrá lenni a motorerő problémán, ami nagyon megnehezítette számomra, hogy tartsam a lépést a többi autóval vagy, hogy csatázzak velük. De ez egy jó eredmény a csapatnak, mindenki keményen dolgozott és most egy kicsit megtérült a befektetett energia. Még sok terület van, ahol fejlődnünk kell, és egyértelműen nem mi voltunk a leggyorsabbak a hétvége folyamán. És végül: Svájcban most hétvégén volt Anyák Napja, szóval ezt az eredményt édesanyámnak ajánlom!”

Pastor Maldonado:

„A sebesség tekintetében előreléptünk ezen a hétvégén, sokkal versenyképesebbek voltunk, ahhoz képest, hogy csak a tizenötödik helyen végeztünk. Sajnos a végsebességünk nem megfelelő, ezért nem tudtunk támadni, pedig gyorsabbak voltunk, mint a körülöttünk lévő autók. Sokat kell még dolgoznunk és főleg az egyenesekben kell gyorsabbnak lennünk. A mai eredmény kicsit csalódást keltő, de a versenyem már ott elromlott, amikor a mezőny végéről kellett elrajtolnom. Legalább elértünk a kockás zászlóig és sok adatot tudtunk gyűjteni az autó fejlesztéséhez.”

Sophie