Grosjean szerint a Lotus sehol sincs

romain

A Lotus idei szezonja eddig messze elmarad attól, ahogy a csapat és a pilóták várták. A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, majd a malajziai versenyen is csak szenvedtek, és Bahreinben sem tűnik úgy, hogy megtalálták volna a megoldást a problémáikra.

Romain Grosjean, a csapat francia pilótája elmondta, mérföldekre vannak attól, ahol remélték, hogy lesznek, mivel a megbízhatósági problémáikat valamennyire orvosolni tudták.

„Szükségünk van még egy kis időre, hogy rájöjjünk, hogy a szélcsatornában miért tűnik jónak az autó, aztán a pályán pedig mégsem. A Mercedesnek van egy kis előnye, de még így is messze vagyunk onnan, ahol lenni szeretnénk. A Red Bull talán nem a legjobb példa, mivel nekik kiváló autójuk van, de például a Toro Rosso jóval előttünk van, és képesnek kellene lennünk megelőzni őket.”

A pénteki első szabadedzésen Maldonado a 16., Grosjean a 19. helyet szerezte meg, a második edzésen pedig a 17. és 18. hely volt az övéké, ugyanebben a sorrendben. A csapat teljesítménye a szombati harmadik edzésre sem javult. Maldonado a 18. időt autózta, Grosjean pedig csak a 20. lett.

Az időmérőn aztán fordult a sorrend, Maldonado már a Q1-ben búcsúzott 17.lett, azonban Grosjean sem tudott élni a további lehetőséggel, csupán a 16. helyre kvalifikálta magát.

„Az autónk eléggé érzékeny a szélre, és az aerodinamika terén nem igazán találtuk meg a megfelelő alapbeállítást, de ezen még dolgoznak a szerelőink.” – nyilatkozta Grosjean.

Püski Annamária