Hamilton a melegre, Rosberg a gumikra panaszkodott

merci

A Mecedes csapat brit pilótája Lewis Hamilton a vasárnapi Német Nagydíj időmérőedzését megnyerte, de a vasárnapi verseny során újra előjöttek az autó gyengeségei: Hamilton szerint az erősebb gumikopás oka a melegebb idő, ezért volt a Brit és Kanadai Nagydíjakon sokkal erősebb az autó teljesítménye. A brit pilóta a Nürburgringen végül az ötödik helyen ért célba, és elmondása szerint még sok munka vár rájuk.

 

„Kemény napunk volt ma a pályán. Nem volt jó a rajtom és a Red Bullok gyorsabbak voltak, ezzel visszaestem a harmadik helyre. A második szett gumin nagyon szenvedtünk, ami elrontotta a versenyünk további részét. Ez csalódást keltő, mert a csapat nagyon keményen dolgozik, és jó munkát végeznek. Nyílván jó autónk van, de valamiért nem működik jól melegben. Ezen dolgozni fogunk. A mai nap pozitívuma, hogy sikerült feljönnünk az ötödik helyre jó stratégiával, remek kiállásokkal, és még mindig a másodikak vagyunk a konstruktőrök versenyében. Remélhetőleg a következő versenyen jobb esélyeink lesznek, de egyelőre sok munka vár még ránk.”

 

Nico Rosberg – Meg kell értenünk az új gumikat

 

Nico Rosberg hazai nagydíja egész biztosan nem a várakozásainak megfelelően alakult. A szombati időmérőn a csapat rosszul ítélte meg a pálya javulásának mértékét, ezért a Q2-ben nem küldték ki a német pilótát egy újabb körre, így kiesett az edzés utolsó előtti etapjában és csak a 11. helyről rajtolhatott. Ezzel az esélye elszállt arra, hogy hazai nagydíját megnyerhesse. De a Mercedes nem volt győzelemesélyes; melegben még mindig túlságosan koptatják a Pirrelli abroncsait. Rosberg így a kilencedik helyen ért célba, és bízik abban, hogy a következő versenyen, Magyarországon már jobbak lehetnek.

 

„Nem volt túl jó az autó vezethetősége. Sokat szenvedtünk a hátsó abroncsokon és ezért nem tudtuk felvenni a harcot az előttünk lévőkkel. Ennek ellenére, amikor váltottunk a lágy gumikra, akkor sikerült feljavulnom, és szereztem pár pontot. Jobban meg kell értenünk az új gumikat, mert úgy tűnik az új keverékek összekuszálták a dolgokat, főleg ilyen melegben. A következő hetekben sok dolgunk lesz, hogy jó állapotban érkezhessünk meg Magyarországra.”

Sophie