Hamilton benzint önt a tűzre

hami

Lassan hozzászokhatunk, hogy az F1 hétvégék nem a szabadedzésekkel, hanem a pilóták riválisoknak szánt apró beszólásaival kezdődnek, melyekkel próbálják kizökkenteni a másikat.

Az ilyen pszichológiai hadviselésnek egyik legnagyobb mestere Fernando Alonso, de most nem róla lesz szó, hanem a mellette edződött Lewis Hamiltonról. A brit világbajnok először Monacóban szúrt oda komolyabban Rosbergnek, amikor megjegyezte, hogy ő sokkal inkább ki van éhezve  a sikerre mint csapattársa, aki mindig is nagypolgári környezetben nevelkedett és fogalma sincs róla, mint jelent az a szó: nélkülözés.

Azóta volt egy kisebb szájkarate menet a médián keresztül, végül úgy tűnt a színfalak mögött rendeződtek a dolgok, és minden visszakerült a Mercedes által megálmodott kerékvágásba.

Most azonban Hamilton újra egy hízelgőnek semmiképp sem nevezhető nyilatkozatával a Daily Star hasábjain, ismét Rosberg fejébe próbál mászni:

“Az előnyt a tehetségem jelenti. Ez egy fajta adottság, amit az idei évben sokkal jobban kell használnom, mint korábban bármikor.”

A beszóláson persze sokan ki fognak akadni, de ne felejtsük el, hogy a kiélezett csatákban nüansznyi különbségek döntenek arról, kinek a neve áll a tabella élén. Amennyiben (csak) pszichológiailag tud hatni Rosbergre, és Hamilton behúzza az újabb címet, jövőre ki fog emlékezni ezekre hírekre – mármint Rosbergen kívül?

Juhász Dániel