Hamilton: Kubica világbajnok lehetett volna

hamilton

Robert Kubica Formula-1-es pályafutása 2011 február 6-án ért véget, amikor a lengyel pilóta egy rali verseny során súlyos balesetet szenvedett. Akkor Kubica a Lotus csapat első számú pilótája volt és az enstone-i alakulat nagy reményekkel várta a szezont.

A lengyel pilóta ugyan több műtét után sikeresen felépült, hihetetlen kitartást és erőt mutatva és most a raliban próbál szerencsét, valamint a Mercedes AMG Petronas szimulátorában dolgozik, de Formula-1-es visszatérése még nem téma.

A Mercedes pilótái, Lewis Hamilton és Nico Rosberg Kubicát már gokartos kora óta ismerik és erős ellenfélnek tartották.

“Robert volt az egyik leggyorsabb és legerősebb rivális, akivel valaha küzdöttem” – mondta el Hamilton. “Nagyon tehetséges és a gokartozás mestere volt, nagyon megszorongatott. A pályán kívül mókás és nagyszerű fiú. Világbajnoki erélyekkel rendelkezett.”

“A gokartban Lewis és Robert voltak fő ellenfeleim” – emlékezett vissza gyermekkorára Rosberg. “Sajnálatos, hogy a Formula-1 elveszítette őt. Ki tudja, mit tartogat a jövő. Figyelem őt a raliban, fantasztikus versenyző.”

2014-ben Robert Kubica a WRC-ben indul, az M-Sport Ford Fiesta autóját vezeti, azonban a szezon sikertelenül kezdődött számára. Ugyan a lengyel pilóta jó sebességet mutatott, de háromszor is a verseny feladására kényszerült. Első pontjait egy héttel ezelőtt szerezte, amikor az Argentin Ralin a hatodik lett.

f1hungary.fw.hu

http://f1hungary.fw.hu/banner.gif