Hamilton nem tudta megszorongatni Vettelt

vettel1

Sebastian Vettel pályafutása 42. rajtelsőségét szerezte meg a magyar idő szerint reggel 7 órakor kezdődő időmérőedzésén. Lewis Hamilton lett a második, míg csapattársa, Mark Webber a harmadik helyen fejezte be az egy órás kvalifikációt.

A kvalifikáció első részén többen tették fel a szuperlágy abroncsokat, a két Red Bull, Grosjean és Hamilton a közepes keverékeken futották a gyors körüket.

A tömegben mindig van egy-egy kisebb attrocitás, most Paul di Resta volt a szenvedő fél, Jules Bianchi feltartotta. Akik nem folytathatták az időmérőedzést:

Bottas, Maldonado, Pic, Van der Garde, Bianchi, Chilton.

A Q2-ben a helyzet a következőképpen alakult: Vettel 1.37.569-es idővel nyerte a 15 perces etapot, Hamilton és Webber előtt.

Míg Pérez, Button, Ricciardo, Sutil, Di Resta és Vergne nem jutott tovább.

A kvalifikáció utolsó mindent eldöntő 10 percében az első körök után Vettel állt az élen 1:37.202-es idővel. Mögötte Webber, Hamilton, Grosjean és Rosberg volt a sorrend.

köridők:

Webber: 1:37.464
Hamilton: 1:37.508
Grosjean: 1:37.531
Rosberg: 1:37.679

 

Idén először mindkét Sauber bejutott a legjobb tízbe, Nico Hülkenberg a nyolcadik helyen zárt, míg csapattársa, Esteban Gutiérrez a kilencedik pozícióból várhatja a holnapi startot.

 

A McLarenek ezúttal sem brillíroztak, Sergio Pérez a 11., Jenson Button pedig csak a 12. helyen fejezte be a gyakorlást.

 

Az élről tehát Sebastian Vettel várhatja a vasárnap magyar idő szerint reggel 8 órakor kezdődő Koreai Nagydíjat. A német pályafutása során második alkalommal indulhat az élről Koreában. A második Lewis Hamilton, míg Mark Webber ugyan a harmadik helyen fejezte be a mai kvalifikációt, mégis csak a 13. helyről indulhat, hiszen a taxizásért kapott megrovása már a harmadik volt, amiért egy 10 rajthelyes büntetéssel érkezett.

 

Az időjárás továbbra sem biztos, a tájfun veszély ugyan elmúlt, van esély az esőre.

 

Deme Andrea