Hamilton: Räikkönent a Red Bullba!

Lewis Hamilton and Kimi Raikkonen

A Mercedes-pilóta Lewis Hamilton örülne annak, ha a következő szezonban Kimi Räikkönent látná a Red Bull volánja mögött. A fő ok pedig a következő: a brit egy hasonlóan erős kaliberű csapattársat kíván a németnek. Hamilton ismét közölte, hogy Vettel számára nem a legerősebb pilóta a mezőnyben és a munka oroszlán része a világbajnokság során szerinte csupán a német autójára hárul. A brit azt szeretné, hogy véleményét a Jégember erősítse meg.

„Meglehetősen klassz lenne Kimit a Red Bull-ban látni. Megnehezíthetné Seb életét.” – fejezte ki reményét a 2008-as világbajnok a ’The Sun’-nak adott interjújában. Véleménye szerint a finn szemléltetni tudná a regnáló világbajnok valódi képességeit: „Kimi egy hihetetlenül jó versenyző, mindenki tudja. Érdekes lenne megfigyelni, hogy mit alkotna egy még jobb autóval.” Hamilton eszerint adott esetben inkább Räikkönen-re, mint Vettel-re fogadna. A saját háza táján azonban már szerinte sem ilyen egyértelmű a helyzet.

Hamilton kemény ellenfélre lelt csapattársa, Nico Rosberg személyében.  Habár a tabellán 15 ponttal a német előtt áll, mégis Rosberg volt az, aki szállította a két futamgyőzelmet a Mercedes-nek. Az angol hasonló tapasztalatokat kíván Vettel-nek is: „Egyszerűen nem végezhetsz mindig a csapattársad előtt. Nem nyerhetsz mindig, ez a legfontosabb abból, amit eddig megtanultam. Azzal kell törődni, hogy végül a bajnokságban hol végzel, a többi nem érdekes.”

Selyem Erika