Heikki Kovalainen nem szerzett pontot a Lotusnak Brazíliában

kova

 

A 32 éves pilóta Kimi Räikkönen helyére ugrott be a Lotushoz az utolsó két futamra, hogy hozzásegítse a csapatot a konstruktőri bajnokság második helyéhez. Ez végül nem sikerült és a csapat csak a negyedik helyen zárt 39 ponttal a Ferrari mögött. Kovalainen sem a Brazil Nagydíjon, sem egy hete Austinban nem szerzett pontot, ezért nagyon csalódottan nyilatkozott a futam után. Azért nem volt egyszerű dolga ez tény, és ha szerzett volna egy-két pontot az sem változtatott volna az eredményen, de mivel ő is egy, a tökéletességre törekvő versenyzők közül, nyilván fájdalmas látnia saját korlátait. A finn versenyző ugyanakkor nagyon hálás a csapatnak a lehetőségért.

Milyen versenyed volt?

Heikki Kovalainen: Hibákat követtem el – talán a rutintalanság miatt –, de előzetesen azt gondoltam könnyebb lesz visszatérni és versenyképes lehetek. A rajtom itt is és Austinban is nagyon gyenge volt, egyik alkalommal sem tudtam tartani a lépést a velem egy sorban lévőkkel. Ez csalódást keltő, mivel nagyon nagy hangsúly van a rajton és nehéz visszaszerezni az elvesztett helyezéseket.

Mit gondolsz a szezon végi visszatérésedről?

Heikki Kovalainen: Szeretném megköszönni mindenkinek a Lotus F1 Team-nél, hogy támogattak engem a két verseny során. Nagyszerű lehetőség volt a Lotus versenyautóját vezetni és sajnálom, hogy nem tudtam pontokat szerezni nekik. Úgy gondolom az autó remek, de nem voltam képes kiautózni, ami benne van. Ez talán azt is tükrözi mennyire nehéz megszokni a forma-1 tempóját manapság.

 Sophie