Hivatalos: Grosjean és Maldonado lesz a Lotus két pilótája

 

A Lotus F1 Team bejelentette, hogy a 28 éves venezuelai Pastor Maldonado lesz a 2014-es szezonban Romain Grosjean csapattársa.

Pastor Maldonado 58 futamon állt rajthoz, egy pole pozíciót és egy győzelmet szerzett eddigi Formula-1-es pályafutása során. A Williams F1 Team pilótája volt, mióta 2011-ben a sportba került.

Romain a 2012-es szezon eleje óta a Lotus F1 Team versenyzője, korábban is dolgozott már az enstone-i csapatnál, a 2009-es szezonban néhány versenyen rajthoz állt. Az alakulat akkor még a Renault F1 Team nevet viselte. 2011-ben a csapat harmadik számú pilótájaként dolgozott.

“Nagy öröm, hogy hivatalosan is bejelenthetjük, Romain Grosjean a jövő évben a Lotus F1 Team csapatnál folytatja pályafutását” – mondta el a csapatfőnök, Eric Boullier. “A 2013-as szezon második felében megmutatta óriási tehetségét és nagy érték lesz a 2014-es szezon során. Romain mellé Pastor Maldonado csatlakozik; az a pilóta, akit azóta ismerek, hogy a 2005-ös World Series by Renault sorozatban nálam vezetett a DAMS-nál. Az egyértelmű, hogy Pastor gyors és lehetőség van benne – melyet 2010-es GP2 bajnoki címének megszerzésével is megmutatott, majd erős versenyeket futott a Williams F1 Team-nél pályafutása során -, biztosak vagyunk abban, hogy képesek leszünk megfelelő környezetet biztosítani számára ahhoz, hogy erős teljesítményt mutasson a pályán. Már két éve dolgozunk az új szabályoknak megfelelő autón és bízunk benne, nagyon jó megoldást találunk az előttünk álló kihívásokhoz. Romainnal és Pastorral azt hiszem a Lotus F1 Team képes lesz néhány meglepetést okozni a jövő évben.”

“Nagyon örülök, hogy hivatalosan is megerősítést nyert, a jövő évben a Lotus F1 Team pilótája maradhatok” – tette hozzá Romain Grosjean. “Az idei év nagyon kielégítő volt számomra. Jól dolgoztunk együtt és tudom, Enstone-ban mindenki motivált, szeretné folytatni a harcot minden egyes pontért. Izgatottan várom a jövő évi autót és már szeretnék a pályán dolgozni a szezon előtti teszteken, majd Ausztráliába utazni a szezon első versenyére.”

“Fantasztikus lehetőség számomra, hogy a Lotus F1 Team-hez csatlakozhatom 2014-re” – mondta el az új szerzemény, Pastor Maldonado. “Nem titok, hogy szerettem volna váltani, segítve ezzel Formula-1-es pályafutásom alakulását és a Lotus F1 Team ajánlotta a legjobb lehetőséget számomra a jövő évre. A szabályok és az autók sokat változnak, így megfelelő az időzítés egy új rajtra. Már várom, hogy fekete-arany színekben versenyezhessek.

f1hungary.fw.hu

http://f1hungary.fw.hu/banner.gif