Hivatalos: Létrejött a szupercsapat a Ferrarinál

alonso

A Ferrari bejelentette, a csapat korábbi pilótája, Kimi Räikkönen lesz 2014-ben Fernando Alonso csapattársa.

A Ferrari hivatalos közleményben tudatta, két évre szóló szerződést kötött a finn pilótával.

Räikkönen versenyben volt a Red Bull üléséért is, de a világbajnok alakulat úgy döntött, Mark Webber távozását követően Daniel Ricciardónak ad lehetőséget.

Ezt követően a legvalószínűbbnek azt tűnt, Räikkönen harmadik szezonját tölti majd jelenlegi csapatánál, a Lotusnál. De mivel a csapat pénzügyi nehézségekkel küzdött a finn pilóta garanciát kért a csapattól arra, hogy megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkeznek 2014-re és versenyképes autót tudnak biztosítani számára. Ezt az ígéretet Räikkönen nem kapta meg.

Felipe Massa kedden este jelentette be, a szezon végén elhagyja a Ferrarit és Räikkönen ellenfele, Nico Hülkenberg szerdán délelőtt kapott értesítést arról, a maranellói csapat nem tart igényt szolgálataira.
A szerződést Räikkönen kapta meg, aki korábban 2007 és 2009 között már versenyzett a Ferrarinál.

Első szezonjában azonnal világbajnok lett a Ferrarinál, azonban 2008-ban a másodhegedűs szerepét töltötte be Felipe Massa mögött. A csalódott 2009-es szezon után Räikkönen a Ferrarit és a Formula-1-et elhagyva a rali világában próbált szerencsét. Miután ez sikertelennek bizonyult, tavaly a Lotusszal visszatért a Formula-1-be és azonnal veszélyt jelentett a bajnoki címre esélyes Vettelre.

f1hungary.fw.hu

http://f1hungary.fw.hu/banner.gif