Hivatalos: Új gumik jönnek a Nürburgringre

pirelli

A Pirelli hivatalosan is megerősítette, a hétvégi Német Nagydíjon beveti az új kevlár típusú gumiabroncsait, amelyet előzetesen Kanadában szerettek volna bevetni. A Ferrari,Lotus, Force India trió belátta, nincs értelme ellenállni, ugyanis ami a legutóbbi versenyen történt, az több mint veszélyes. Ez a három csapat volt, amely keresztbe tett a Pirellinek korábban, hogy bevethesse új gumijait, ám most ők is áldásukat adták, hisz mégiscsak a biztonság az első.

” Ami Silverstoneban történt teljesen váratlanul ért minket. A Pirelli 100 éves történetében sem tudok, még csak hasonlót sem említeni. Szükség van a változásokra nem kétséges, ezért már Németországban bevetjük az új keverékű abroncsokat. Köszönettel tartozunk az FIA-nak és a FOM-nak, hogy ilyen gyorsan megoldást tudtunk találni erre a problémára. Ami Angliában történt arra világított rá, hogy nem lehet megfelelő adatok nélkül gumit fejleszteni. Egész egyszerűen szükség van az idei konstrukcióra. Ez megkerülhetetlen.” – mondta Paul Hembery a Pirelli motorsport igazgatója.

A gumik 10 Celsius fokkal hűvösebb hőmérsékleten üzemelnek, ami ugye a Red Bull, Mercedes kettősnek kedvez. A Ferrari amúgy is kezd hasonlítani tavalyi önmagára – legalábbis időmérőn – a Lotus pedig szintén kissé beleszürkült a mezőnybe.

Az új gumiknak köszönhetően ez a tendencia nagyon úgy fest a világbajnoki címvédő és a Mercedes számára lehet kedvező, de a biztonság mindenek előtt van.

A Magyar Nagydíjra szintén új keverékekkel érkezik az olasz gumigyártó, amit a július közepén rendezendő teszten fognak kipróbálni először a versenyzők.

 Kis Norbert