Horner: A Mercedes két kör előnnyel győzhet

 

Christian Horner úgy érzi a Mercedes előnye olyan nagy, hogy Ausztráliában két kört verhetnek a teljes mezőnyre.

A Red Bull a 2013-as szezont sorozatban kilenc győzelemmel zárta, majd a szezon előtt sokat szenvedtek. Horner szerint az új szezonban nem lesznek annyira versenyképesek, mint sokan várják és Lewis Hamilton lehet az, aki domináns szerepet tölt be.

“A dominanciát látni lehet. Talán nem tőle, de a Mercedestől mindenképpen. Ha két kör előnnyel érnének célba Melbourne-ben, akkor az a szezon előtti tesztek alapján nem lenne meglepő. Komoly előnyben vannak. Tudjuk, hogy Lewis nagyon tehetséges és gyors. Jó csapatnál dolgozhat, így talán esélyesként kezdheti a szezont.”

Annak ellenére, hogy a szezon elején hátrányba lesznek, Horner szerint a Renault erőforrást használó csapatok fel tudnak zárkózni.

“Abból amit eddig láttunk elmondható, minden Mercedes erőforrást használó csapat jó formában van, mi pedig nem. Hátrányban vagyunk és sok munkát kell elvégezni. Adrian (Newey) és műszaki csapata kiváló munkát végeznek. Korábban hűtési problémáink voltak, de keményen dolgoztunk a hiba megoldásán. A motorpartnerünkkel együtt kell megoldást találni. A Renault fel fog zárkózni. Abban bízunk, hogy mire visszaérünk Európába, komoly javulást érünk el.”

f1hungary.fw.hu

http://f1hungary.fw.hu/banner.gif