Hülkenberg a legesélyesebb a Lotus ülésére

hulk

Eric Boullier a Sporting Life internetes sportújságnak elárulta, hogy a Lotus választása Nico Hülkenberg lehet Kimi Räikkönen helyére. A finn pilóta főleg anyagi okok miatt szeptemberben döntött úgy, hogy visszaigazol korábbi csapatához, a Ferrarihoz.

Hülkenberg leszerződtetésének egyik feltétele, hogy a Lotus végre megállapodjon a Quantum nevű céggel, mely még júniusban 35% részesedést vásárolt a csapatban. A korábban Infinity Racing néven szereplő vállalat, csak azért változtatta meg a nevét, hogy ne lehessen összekeverni őket a Red Bullt támogató Infinitivel, amely a Nissan luxusmárkája. Rajtuk kívül a Lotus igyekszik meggyőzni a Renault is, hogy ne csak motorszállítói legyenek, hanem mint szponzorok is segítsék az eston-i bázisú csapatot.

„Most már szeretnénk lezárni a történetet a partnerünkkel, hiszen ezzel biztosíthatnánk jövőnket, és foglalkozhatnánk a következő lépésekkel. Ezekkel a szerződésekkel jó irányba haladunk, de amíg nincsenek aláírva, addig semmit nem tudunk véglegesnek tekinteni” – nyilatkozta Boullier, a Lotus csapatfőnöke.

Ha valami oknál fogva az egyezség a Quantummal nem jön létre, akkor a Lotus arra kényszerülhet, hogy fizetős pilótát válasszon 2014-re, de a francia szakember elárulta „nem ilyen irányba” szeretnének haladni.

Minden bizonnyal, ha a szponzori szerződések megoldódnak, Hülkenberget választja majd a Lotus. „Mióta tárgyalunk vele, nagyon jól teljesít. Szeretnénk aláírni vele” – mondta Boullier.

Nico Hülkenberg érkezésével Felipe Massa helye válik egyre bizonytalanabbá, hiszen ő a másik pilóta, akit esélyesnek tartottak Kimi Räikkönen helyére. Ha a német pilóta távozik a Saubertől, jelenlegi csapattársa (Esteban Gutierrez) biztosan maradhatna a svájci gárdánál, ahová jövőre Szergej Szirotkin érkezik, így a brazil pilótának már ennél a csapatnál sem jutna hely.

Sophie