Hülkenberg szenzációs teljesítményt nyújtott

hulk

A svájci csapat teljesítménye nagyon sokat javult az évad második felében, aminek első bizonyítéka Nico Hülkenberg harmadik helyezése volt az Olasz Nagydíj időmérőedzésén. Akkor a futamot az ötödik helyen fejezte be. Most a Koreai Nagydíjon pedig a negyedik lett. Ezek az eredmények nem csak Hülkenberg szakmai önéletrajzában mutatnak jól – ahogy kedves szakkommentátorunk is elmondta az élő közvetítés alkalmával –, de a nehéz anyagi helyzetben lévő Sauber helyzetén is sokat lendít előre. Hülkenberg csapattársa a mexikói Esteban Gutierrez éppen csak lecsúszott a pontszerzésről és végül a tizenegyedik helyen ért célba. Újonc lévén ez a teljesítmény nem rossz. A csapat elégedetten nyilatkozott a futam után.

Nico Hülkenberg:

„Eddigi karrierem egyik legjobb eredményét értem ma el.  Ezelőtt is voltak már autók a visszapillantó tükrömben, de ma nagyon sok volt belőlük, ami kicsit zavaró is volt. Lewis komoly nyomást gyakorolt rám főleg a verseny vége felé és különösen az utolsó szektorban. Tudtam, hogy az egyes kanyarból nagyon jól kell kigyorsítanom. Az autó tapadása kiváló volt, ez tartott életben Fernandóval, majd később Lewis-zal szemben. Az egyenesekben is nagyon gyorsak voltunk. Jó rajtom volt, bár az első kanyarban kívülre kerültem, ami először rossz döntésnek tűnt, de aztán egész jónak bizonyult, mert kívülről el tudtam menni valaki mellett. Nagyon nagy köszönet illeti a csapatot, hogy ilyen kiváló autót biztosítottak számunkra.”

Esteban Gutierrez:

„Nagyon jól rajtoltam, de aztán megérkeztem a hármas kanyarba és megláttam mi történt. Próbáltam védeni a pozíciómat, blokkoltak a hátsó kerekek, ezért veszítettem néhány pozíciót. Innen feljavulni nagy kihívás volt. Jókat csatáztam Massával és Checo-val (Perez beceneve), akik hátulról érkeztek meg rám. Természetesen pontokat akartam szerezni, de ilyen a versenyzés. Remek tapasztalat volt és ez segíteni fog, hogy még jobb versenyző legyek. Jó tempónk volt ma és egyértelműen képesek voltunk az első tíz autó között harcolni.”

Tom McCullough a Sauber pályán végzett munkájáért felelős igazgató:

„Fantasztikus eredmény ez a csapatnak és nagyon fontos pontokat szereztünk a konstruktőri bajnokságban. Elnézve a versenyen történteket, a mai nap a jobb első gumi megóvásáról szólt; tudni kellett mikor lehet gyorsnak lenni és hol kell vigyázni az autóra. Nico pontosan azt teljesítette, amit szerettünk volna. Nagyon komoly nyomás alá helyezték őt a mögötte lévő kiváló versenyzők, de ő megállta a helyét. Esteban pedig nagyon jól rajtolt, de a hármas kanyarban szerencsétlen volt, és pozíciókat vesztett, mások hibája miatt. Innentől kezdve közel került ahhoz, hogy megszerezze első pontjait, így sok pozitívumot vihet haza a versenyről. A célunk az, hogy ezt a lendületet átmentsük Suzukára. Ez a verseny jó bizonyítéka a kemény munkának, amit Hinwilben végeznek munkatársaink.”

Monisha Kaltenborn, a Sauber csapatfőnöke:

„Megkönnyebbültem, hogy egész hétvégén meg tudtuk őrizni a teljesítményünk szintjét. Nagy elvárásokkal érkeztünk meg ide és jó érzés, hogy ezt önerőből sikerült elérnünk. Nico lenyűgöző versenyen van túl, remekül harcolt ismét, hiszen egyértelműen nem volt egyszerű maga mögött tartania azokat az autókat. Estebannak nehéz rajtja volt, ezért többet kellett küzdenie. Összességében az egész csapat előre lépett és megmutattuk milyen jól együtt tudunk működni otthon Hinwilben és a pályán is.”