Hülkenberg volt a leggyorsabb az első napon

 

Nico Hülkenberg érte el a bahreini szezon előtti teszt első napján a legjobb köridőt, a tavalyi világbajnok Red Bull újra szenvedett.

Hülkenberg 1:36.880-as ideje majdnem egy másodperccel volt jobb, mint a ferraris Fernando Alonso eredménye – és a német pilóta jobb köridőt ért el, mint a leggyorsabb pilóta tavaly a Bahreini Nagydíjon.

A nap során először Fernando Alonso miatt kellett piros zászlót lengetni, amikor a Ferrari F14 T megállt a teszt elején, de a csapat gyorsan megoldotta a problémákat.

Lewis Hamilton a harmadik lett a Mercedesszel, a McLaren újonca, Kevin Magnussen a negyedik helyen végzett. Sebastian Vettel az ötödik helyen zárt a Red Bullal, de újra komoly problémái voltak.

A Red Bull a rosszul sikerült jerezi teszt után érkezett meg Bahreinbe, a csapat a spanyol pályán csak 21 körig jutott. Az RB10 a szahíri pályára csak az ebédszünet után gurult ki. Vettel legjobb ideje 1:40.224 lett, amely három másodperccel maradt el Hülkenberg idejétől, majd az autó hátuljából füst csapott ki és leállt, feltételezhetően újra túlmelegedési probléma lépett fel.

Adrian Sutil a hatodik helyen végzett, de a délelőtt folyamán az egyes kanyarnál megpördült és piros zászlóval megszakították a tesztet.

A Caterhamnél az egész nap folyamán a tartalékpilóta, Robin Frijns dolgozott, a CT05-tel versenytávot teljesített, a Renault erőforrással szerelt autók közül a leafieldi csapaté dolgozott a legtöbbet.

Felipe Massa munkáját üzemanyagrendszer probléma hátráltatta, ezért a brazil pilóta a nap nagy részét a garázsban töltötte.

A Toro Rosso számára is nehéz nap volt, miután Daniil Kvyat Jerezben is alig tudott körözni, a pályára olajfolyás miatt csak késő délután tudott kigurulni. Az orosz pilóta néhány kört teljesített, majd megállt autójával a pályán.

Romain Grosjean a délelőtt folyamán pályára vitte a Lotus E22-t és nyolc kört teljesített.

Jules Bianchi csak néhány körig jutott, a Marussia a nap nagy részét a garázsban töltötte az autó rendszerének információtechnikai problémája miatt.

A bahreini teszt csütörtökön tovább folytatódik, a második tesztnap helyi idő szerint kilenc órakor veszi kezdetét.

f1hungary.fw.hu

http://f1hungary.fw.hu/banner.gif