James Calado a Force Indiával tárgyal

james

A GP2-ben versenyző James Calado jó eséllyel pályázik a Force India egyik, 2014-es ülésére. Kiváltképp annak fényében, hogy a 24 éves versenyző jól teljesített a júliusi fiatal pilóták tesztjén Silverstone-ban.

Calado maga is elismerte, hogy menedzserén keresztül felvette a kapcsolatot az indiai csapattal.

“Nem tagadom, tárgyalásokat folytatunk a Force Indiával. Menedzserem, Nicolas Todt beszélt az illetékesekkel a napokban, remélhetőleg jó információkkal szolgálhatok a közeljövőben.” – mondta a brit.

Calado, GP2-es csapattársával, Dainel Abttal egyetemben lehetőséget kapott a Forma-1-es bemutatkozásra, még ha csak egy teszt erejéig is.

“Boldog vagyok, hogy azt mondják, elégedettek velem. Számítottam is a jó visszajelzésekre, hiszem magam is úgy gondolom, sokat tanultam.” – folytatta James.

A brit pilóta jelenleg a GP2 5. helyén áll és be kell látnia, hatalmas “vizsga” elé néz.

“Hatalmas a különbség a két autó között. (GP2 – Forma-1). Főleg az első alkalommal nagyon szembetűnő.”

Úgy tűnik Calado nem csak saját, de csapata “igényeit” is kielégítette.

“Mikor hazamentem a pályáról, rá néhány napra ismét megcsörrent a telefonom. Tovább folytathatjuk az együttműködést, de egyelőre szimulátoron.” – lelkendezett Calado.

Ha így folytatja, valóban jó esélye lesz jövőre a Forma-1-be kerülésre, nem beszélve arról, hogy a rossz nyelvek szerint Adrian Sutil szekere igen csak kifelé lóg a csapatból.

 Kis Norbert