Jenson Button – A modern sport egyik csodája

button

A McLaren-Mercedes brit világbajnoka az év egyik fénypontjának tartja a hétvégén megrendezésre kerülő Szingapúri Nagydíjat, amely az egyetlen éjszakai verseny a naptárban. A szűk, kanyargós utcai pályán könnyű hibázni, és a fizikai fáradtság is fokozottabban jelentkezik a nagy hőség és páratartalom miatt. Ettől természetesen a triatlonozó Buttonnak nem kell tartania, sokkal inkább attól, hogyan fog viselkedni az MP4-28 ezen a pályán. A brit pilóta tavaly a negyedik helyről kezdte meg a futamot, és végül a második helyen intették le vasárnap.

„Mindig nagyon izgalmas, amikor visszatérünk Európába a szezon elején, de ugyanolyan izgalmas, amikor az idény vége felé összeszedjük a csomagunkat és elrepülünk a tengerentúlra, hogy lassan legördüljön a függöny egy hosszú évad végén.

„Emlékszem milyen volt, amikor először itt versenyeztünk [2008-ban]; hihetetlennek tűnt, hogy a Forma-1 képes éjszakai versenyt rendezni. Azt kell mondanom az izgalom és az újdonság varázsa, amit a lámpafényes utcákon való versenyzés okoz, még ma is ugyanolyan intenzív, mint először volt – ez egyedülálló látványosság, és úgy gondolom nagyszerű a Forma-1 számára. Valójában a Szingapúri Nagydíj a modern sport egyik csodája.

„Élvezem a versenyzést a szingapúri pályán. Annak ellenére, hogy az elmúlt két évben a második helyen végeztem, idén érdekes lesz látni, hogyan viselkedik az autó egy huplis, nagy leszorítóerejű pályán. Ez az a verseny, ahol a fokozott fizikai felkészülés kifizetődő; a verseny általában közel van a kétórás időhatárhoz, ezzel a leghosszabb fizikai kihívást jelenti a naptárban. Nagyon várom már” – zárta le nyilatkozatát 2008 világbajnoka.