Jenson Button – Annyi szép emlékem van Magyarországról

button

A McLaren csapat tapasztalt pilótája Jenson Button már kétszer tudott győzni a Hungaroringen, ezért érthető okokból szép emlékeket őriz kis hazánk aszfaltcsíkjáról.

„Remek pálya, remek helyszín. Annyira sok, szép emlékem van a hungaroringi versenyekről – de egyértelműen az első nagydíj győzelmem 2006-ban az, ami hihetetlen érzés volt, és most már úgy tűnik nagyon régen volt. Emellett a 200. nagydíjamat is megnyertem itt 2011-ben. Ez egyike volt azoknak a napoknak, amikor minden jól ment, az autót álom volt vezetni és csak haza kellett hozni. Minden győzelem különleges a forma-1-ben, de ezek az alkalmak voltak a legjobbak az autóban.”

A brit pilóta az idei futamon tudja, nem is gondolhat a győzelemre, mert a McLaren 2013-as konstrukciójában nincs meg az erő ahhoz, hogy a Red Bullal, a Mercedesszel, a Ferrarival vagy a Lotusszal versenyezzen a győzelemért. Ennek ellenére elégedett a csapat munkájával, mert a legutóbbi versenyen Németországban, már látszott, hogy az autóban egyre több a potenciál.

„Természetesen nyerni 2013-ban nehéz lesz, de valójában úgy gondolom a csapat nagyon jó munkát végez jelenleg: Németországban a gumikopásunk, a stratégiánk, és a versenyünk annyira jó volt, mint amilyennek lennie kellett. Jó lenne egy olyan autó, aminek nagyobb a versenytempója, hogy képesek legyünk nagyobb nyomást gyakorolni az élen állókra, de jelenleg elégedettek lehetünk, ha a lehető legjobbat hozzuk ki az autóból az időmérőn és vasárnap délután.”

Button 2012-ben a 4. helyen végzett az időmérőedzésen és 6. lett a futamon. Ezzel az eredménnyel valószínűleg idén is ki lenne békülve.

Sophie