Jenson Button jubilál, ez lesz a 250. nagydíja!

jenson

A 34 éves brit pilóta, Jenson Button pályafutása 250. forma-1-es futamára készül. 2000-ben kezdett el ebben a szériában versenyezni, és ennyi idő alatt egy világbajnoki címet, és 15 futamgyőzelmet szerzett. Nyolcszor indult az első rajtkockából és 50-szer állt a dobogón. Eddig 1103 pontot gyűjtött.

„Nehéz elhinni, hogy ezen a hétvégén már a 10. Bahreini Nagydíj kerül megrendezésre – sok jó eredményt értem el ezen a pályán és a 2009-es futamot meg is nyertem. Igazán élvezem a kihívást, amelyet a pálya nyújt. Kicsit mindig az az érzése a versenyzőnek, hogy még lenne mit kihoznia magából és az autójából; emiatt elég nehéz pályának tartom. A vasárnapi futam lesz a 250. versenyem. Őrület! Olyan, mintha csak tegnap ünnepeltem volna a 200-at egy győzelemmel, 2011-ben Magyarországon.”

A jubileumi futam emlékezetes marad mindenki számára, ha másért nem, azért biztos, mert ez lesz az első éjszakai futam Bahreinben. Helyi idő szerint délután hat órakor kezdődik a verseny. Ez kihívást jelent a pilótáknak és az autóknak is. Ilyen feltételek mellett a gumikezelés lehet a sarkalatos pontja a hétvégének, hiszen akár 15°C-ot is csökkenhet a hőmérséklet naplemente után. Nem lesz egyszerű dolga a versenyzőknek, és ezzel Button is tisztában van:

„A dolgok mindig változnak a Forma-1-ben és Bahrainben is egy újabb kihívással kell szembenéznünk: az első éjszakai versennyel ezen a pályán. Érdekes lesz látni, hogyan alakul a reflektorok kereszttüzében megrendezett verseny – a különleges időpont mindig hozzátesz valamit a hangulathoz és azt hiszem ez alkalommal sem lesz másként. Sok pontot gyűjtöttünk az első két versenyen, ami mindig is a fő célunk az év első felében és remélem, hogy a bahreini hétvégéről is sok ponttal távozhatunk.”

Sophie

fotó: McLaren