Jenson Button követheti Mark Webbert a WEC-be

button

Az idény végéhez közeledve egyre nyilvánvalóbbnak tűnik, hogy a McLaren nem tartja meg brit világbajnokát, így Jenson Button valószínűleg nem lesz ott a jövő évi rajtrácson.

Erre nem más, mint a pilóta saját menedzsere Richard Goddard utalt egyik nyilatkozatában: „A McLaren nem biztos abban, mit fognak csinálni és milyen felállással indulnak jövőre. Ez teljesen nyilvánvaló. Jenson jelenleg még a Forma-1-re koncentrál, de mindenképpen szeretne top csapatnál szerepelni, ezért nyitottak vagyunk, ha bárki szeretne tárgyalni velünk.”

A WEC is szóba került a beszélgetés közben, melyről annyit mondott Mr. Goddard, hogy „egyre erősödő sorozatról van szó”. Ez valóban így van, lassan akkora népszerűségre tesz szert a sportág, mint a Forma-1, és más sorozatokból is egyre több ismert név csatlakozik a megbízhatósági autóversenyzéshez. Az idei szezonban itt szerepel többek között Tom Kristensen, Kazuki Nakajima, Alexander Wurz, Lucas di Grassi, Marc Gené, és tavaly csatlakozott a Porche-hoz Mark Webber is.

Ha Button úgy dönt, csatlakozik a WEC sorozathoz, valószínűleg jó döntést hoz, annak ellenére, hogy ő mindig is a kerék-kerék elleni csatákat részesítette előnyben.

Sophie

 

One thought on “Jenson Button követheti Mark Webbert a WEC-be

Comments are closed.