Josh Hill 22 évesen befejezi pályafutását, zenéléssel folytatja

hill

1996 Forma-1-es világbajnokának, Damon Hillnek a fia, (Graham Hill unokája) Josh Hill 22 évesen abbahagyja autóversenyzői pályafutását. A jelenleg a Forma-3-ban – egyébként nem rossz eredménnyel (10. hely összetettben) – versenyző pilóta azzal indokolta meglepő döntését, hogy számára az autóverseny már nem jelent kihívást, így pedig nincs értelme folytatni. Inkább másik – most már egyetlen – szenvedélyének, a zenélésnek szenteli életét.

A családi örökség tehát nem folytatódik, Graham és Damon után egyelőre nem lesz Hill nevű világbajnoka a forma autózásnak.

“Az élet rövid, nem pazarlom tovább az időt. Annak szeretnék élni ami a szívemhez leginkább közel áll.” – mondta Josh Hill.

“Azt kell csinálni ami boldoggá tesz. Ez az én esetemben a zene.”

A brit fiú gitáron és zongorán is tud játszani, sőt mindezek mellett dobol is. Így már érthető, hogy “szerelme,” a zenélés elcsábította. Mint mondta, azért hagyott fel a versenyzéssel, hogy minden idejét a zenélésnek szentelhesse.

“Élveztem a versenyzést, de nem akartam egész életemben ezt csinálni,” – folytatta a 22 éves Hill. “Természetesen a Formula-1 volt a cél, de ez mára megváltozott. Inkább a szívemre hallgattam.”

Hogyan tovább? “A terv az, hogy zenélést minél inkább megtanulhassam. A másik szenvedélyem a dobolás, úgyhogy megpróbálom ezt az utat követni és majd meglátjuk mi lesz. “Az én családomban is van egyfajta zenei oldal, tehát nem idegen számomra ez a pálya. Néhányan viszont még nem tudták elfogadni döntésem.”

Apropó, ha már a család. Éppen apja, Damon áll nagy zenerajongó hírében. Szenvedélyes gitáros volt, aki a nagydíjhétvégék koncertjein rendszerint fellépett. Sőt, Forma-1-es karrierje utolsó szakaszaiban a brit hard rock banda, a Def Leppard tagjakén is muzsikált. Már ha a hard rockot muzsikának lehet említeni.

 Kis Norbert