Jövőre 100 lóerő előnye lesz a Mercedesnek?

mercedes

A német Auto und Motor Sport tudósítója szerint, a 2014-es motorszabályok változásával, miszerint az idei V8-asokat felváltja a V6-os turbó, a Mercedes erőforrások akár 100 lóerővel is erősebbek lehetnek a Ferrari és Renault motoroknál.

A Mercedes már rég óta dolgozik a 2014-es technikán, és emlékezzünk csak, mikor Ross Brawn hosszú ideig dolgozott valamin? Igen, az a bizonyos 2009-es Brawn GP volt, amellyel Button agyonvert mindenkit.

Lewis Hamiltont sem véletlenül szerződtették, a szezon előtt a brit versenyző is azt nyilatkozta, az idei átmeneti év lehet, örülne ha néhányszor felférne a dobogóra és inkább 2014-re összpontosít. Na ehhez képest futamokat nyer a csapat és az időmérőkön szinte verhetetlen. És ha erre még rátesz egy lapáttal jövőre…

“Vannak arra utaló jelek, miszerint a Mercedes valóban erősebb lesz.” – jelenti Tobias Gruner német újságíró.

“A paddockban az hírlik a zárt ajtók mögött, hogy az ezüstnyilak akár 100 lóerővel erősebbek lehetnek jövőre, mint vetélytársai.”

“A Mercedes ugyan semmi hivatalosat nem mondott ez ügyben, de szokatlanul nagy a magabiztosság a házuk táján.” – mondta Gruner.

Ennek újabb jele, hogy a Mercedes jövőre szélesebb hátsó gumikat szeretne a Forma-1-ben, amit már szóvá is tették.

Ezt pedig azért szeretnék, hogy a motor nyomatékát át tudják vinni az aszfaltra. Mert ugye mindehhez szükséges a jó gumi. Hiába van neked 100 lóerővel erősebb motorod, ha nincs meg a kellő tapadás.

Kis Norbert