Kimi Räikkönen – Hatodik helyről a dobogóra

kimi

A Lotus csapat világbajnokának nem volt egyszerű hétvégéje, kicsit úgy tűnt, szenved a Hungaroringen. A csapattársa Romain Grosjean az egész hétvégét tekintve ezúttal erősebbnek tűnt, de mint tudjuk vasárnap osztják a pontokat. Kimi Räikkönen a rontott időmérő után szép versenyzéssel a második helyen végzett a Magyar Nagydíjon. A siker kulcsa a két kiállásos boxtaktika volt, amit az első öt helyezettből csak ő mert megkockáztatni. A finn pilóta természetesen nyerni szeretett volna, de tudja; összetettben ezek a pontok is fontosak. Ami nem sikerül Németországban, az sikerült neki Magyarországon: Sebastian Vettel előtt végzett, ezzel 38 pontra csökkentette összetettben a hátrányát, és feljött a második helyre.

 

Milyen versenyed volt?

Kimi Räikkönen: Jó verseny volt és jó eredmény ez a csapat számára. A taktikánk jól működött. Két hosszú etapot teljesítettünk, de nem voltak rosszak a gumik és az autó erős volt, ezért lehetővé vált számunkra, hogy eggyel kevesebbszer álljunk ki. Az utolsó körökben a hátsó kerekek már működésük határán voltak, de ettől eltekintve minden rendben volt.

 

Mennyire vagy elégedett a stratégiával?

Kimi Räikkönen: A második helyen végeztünk egy nehéz kezdet után, ami a hétvégét illeti, ezért azt hiszem kihoztuk a lehető legtöbbet az adott szituációból. Nem voltam a legjobb helyen az időmérő után, ezért az egyetlen esélyünk, hogy előrébb lépjünk, egy két kerékcserés taktika volt, ami működött is. Három kiállást terveztünk, de az autó jó volt, ezért elég volt a két kerékcsere. Az utolsó pár körben szenvedtem egy kicsit a gumikkal, de Sebastian csak egyszer tudott igazán közel kerülni hozzám. Amikor 15 körrel több van a gumijaidban, mint az ellenfeleidnek, akkor eljön az a pont, ahol szenvedni fogsz. De végül jól működött számunkra.

 

Mit viszel magaddal Magyarországról a nyári szünetre?

Kimi Räikkönen: A legfontosabb dolog, hogy közelebb kerültünk Seb-hez az összetettben. Bár ha nyerünk, akkor még kisebb lenne a különbség, de minden egyes pont, amit ledolgozunk, számít és segítségünkre lehet. Még csak a szezon felénél járunk, és nehéz lesz felzárkózni, de minden megtörténhet, ezért a végsőkig küzdeni fogunk.

 Sophie