Kimi Räikkönen – Megérte kockáztatni

kimi

A finn világbajnok a hatodik helyről indulva végül csak a hetedik helyen fejezte be a vasárnapi indiai futamot. A taktika kezdetben jónak tűnt, egy kiállással akarta a Lotus pilótája teljesíteni a 60 kört, de az abroncsok nem bírták ki és az utolsó előtti körben egy plusz kerékcserét is be kellett iktatni. Annyira kopottak voltak a gumik, hogy két kör alatt a harmadik helyről a hetedikre esett vissza a finn bajnok. De a Jégember szerint megérte kockáztatni. Ennél több jó dolgot nem nagyon tudott mondani az Indiai Nagydíjról.

Milyen versenyed volt?

Kimi Räikkönen: Nagyjából az első húsz kört mintha fékek nélkül tettük volna meg, mivel túlmelegedtek, így minden alkalommal, amikor szorosan autóztam valaki mögött, elvesztettem a fékerőt. A verseny végén pedig elfogytak az abroncsok is, úgyhogy eléggé csalódást keltő nap volt.

Mi volt a stratégia?

Kimi Räikkönen: Úgy vágtunk neki a futamnak, hogy tudtuk lehetséges egy kiállással végig menni, ha hosszabb első etapot teljesítünk a lágy gumikon. A miénk nem volt elég hosszú, de amikor beragadtam Hülkenberg mögé a verseny későbbi szakaszán, úgy döntöttünk mégis megpróbáljuk egy kiállással. Sajnos nem működött.

Mennyire volt nehéz dolgod a többiekkel harcolni, amikor a gumik elvesztették tapadásukat?

Kimi Räikkönen: Tudtam, hogy hirtelen fognak végleg elkopni, de ettől még igyekeztem versenyezni. Amikor elvesztettem a pozíciókat, akkor beiktathattunk egy extra kiállást. Nem került még több helyezésbe, ami annyit jelent, hogy pont azon a helyen értem célba, ahol más esetben végeztem volna, ezért megérte kockáztatni. Megpróbáltunk egy kiállással a dobogón végezni, de végül nem sikerült.

Sophie