Kimi Räikkönen – nem érdekel a rekorddöntés

kimi

 

A Lotus csapat finn világbajnokát tényleg csak a versenyzés érdekli. A Brit Nagydíj után újságírók kérdezték őt, a futamról, és arról, mit szól hozzá, hogy megdöntötte Michael Schumacher rekordját, és sorozatban már a 25 egymást követő nagydíjon pontot tudott szerezni. Azt is megkérdezték, milyen érzés volt Jean-Eric Vergne autója mögött haladni, amikor felrobbantak a kerekei: Kimit még ez sem tudta kizökkenteni a ritmusból.

 

Egészen a végéig nagyon jónak tűnt a Brit Nagydíj. Te hogy láttad?

 

Az biztos, hogy rosszul végződött. Jól mentek a dolgok a versenyen, de hiba volt, hogy nem jöttünk ki friss gumikért. Próbáltam kitartani, de a gumijaim vagy húsz körrel régebbiek voltak, mint a többieké, és így képtelen voltam magam mögött tartani őket. Ez sajnálatos mivel jó volt a sebességünk, és egy könnyen második helyen végezhettünk volna, de néha ilyen a versenyzés.

 

A nap jó híre viszont, hogy végre megtörted Michael Schumacher rekordját a pontszerző futamok tekintetében…

 

Ez nem változtat a bajnokság állásán, úgyhogy nem érdekel a dolog.

 

Nagyon nehéz pillanat lehetett Jean-Eric Vergne mögött [amikor szétrepültek a gumi darabjai], ideges voltál emiatt?

 

Nem volt túl kellemes, hogy gumidarabok pattannak neki a sisakodnak az biztos, de a kockázat része a játéknak. Nem az ő és nem is a gumi hibája volt; ha nagyon rámész a kerékvetőkre – és ezen a hétvégén úgy tűnik ez különösen igaz -, akkor ilyen dolgok történhetnek, mindegy milyen a gumi. Végül is nem befolyásolta a versenyünket.

 

Az utóbbi időben nem voltak jó versenyeid, ez befolyásolja az elkötelezettségedet?

 

Nem. Ez a harmadik futam, amikor nem olyan az eredmény, mint amire számítottunk, de ha kicsit több szerencsénk lesz, és nem hibázunk, akkor vissza tudunk kerülni az élre.

Sophie