Kovalainen visszatér

Heikki Kovalainent a tavalyi év végén sokan bolondnak nézték, amikor nem volt hajlandó szponzorok után koslatni, csak azért, hogy versenyzői ülést kapjon a 2013-as szezonra. A mostani történések tükrében neki lett igaza.

heikki

Ragaszkodva az elveihez anno azt mondta, ha tapasztalata és tehetsége nem elegendő ahhoz, hogy a Királykategóriában versenyezzen, akkor inkább nem kér belőle.

A Caterham vezetése az elvek helyett inkább az angol fontban hitt, viszont az azóta eltelt időszak Kovalainent igazolta. Amióta a Caterham a Charles Pic – Giedo van der Garde duóval áll fel a rajtrácsra, a Marussiát terelgető Jules Bianchi rendre elveri őket.

Pic egy jobb autó reményében tette át Leafieldbe a székhelyét, de az átigazolás eddig a visszájára sült el. A csapatvezetés Kovalainen visszahívásával gyakorlatilag beismerte, hogy két zöldfülűvel semmire sem mennek, így már most Bahreinben bevetik Kovalainent.

„Jó hír, hogy Bahreinben és Spanyolországban visszatérhetek, nagyon várom már, hogy ismét munkába álljak és segítsek a csapatnak. Mindkét helyszínen az első szabadedzésen kapok majd lehetőséget, hogy visszajelzéseimmel segítsem a csapat munkáját az új elemek kiértékelésében, és szorosan együtt fogok dolgozni majd a két versenyzővel és a mérnökeikkel is. A pályán és Leafieldben egyaránt mindent megteszek azért, hogy a legtöbbet kihozzuk az új csomagból.”

Juhász Dániel

forrás és fotó: Caterham F1