Különleges hétvége előtt áll a Force India

sutil

A Force India lelkesen készülődik a hétvégén harmadjára megrendezésre kerülő Indiai Nagydíjra. A két pilóta Paul di Resta és Adrian Sutil is szeret az országba látogatni, és élvezik a körülöttük lévő, a szokottnál is nagyobb felhajtást. Az elmúlt futamokon a csapat nem tudott pontot szerezni, de hazai nagydíjukon ez eddig mindig sikerült valamelyik pilótának, ezért idén is a pontszerzés lesz a fő cél. Tavaly még ennél a csapatnál versenyzett Nico Hülkenberg, ő szerzett 4 pontot a Force Indiának, Paul di Resta csak a tizenhatodik helyről várhatta a 2012-es futamot, és végül a tizenkettedik helyig tudott felkapaszkodni. Adrian Sutil tavaly nem versenyzett, de az első Indiai Nagydíjon részt vett: ekkor a nyolcadik helyről indulva a két pontot érő kilencedik pozícióban intették le.

Paul di Resta:

„Mindig fontos esemény számunkra az Indiai Nagydíj, és egy nagyon mozgalmas hét lezárása lesz, mert pár napot ilyenkor Delhiben töltünk a verseny előtt, ahol találkozunk a média munkatársaival és a rajongókkal is. Minden évben többször is ellátogatunk Indiába és érezhető a rajongók növekvő lelkesedése. Remek dolog, hogy velük lehetünk és közelebbről is megismerhetik a forma-1 izgalmait.

Szerintem az egyik legjobb vonalvezetésű pálya, az újabban építettek közül. Az első szektor a legjobb, mert itt tudsz igazán harcolni valakivel a hosszú egyenesekben és a nagy kanyarokban; izgalmas csatákat tartogat ez a rész. A pálya más részein észlelhető a magasságkülönbség és döntött kanyarok is vannak, ezért ezek a szakaszok inkább a mérnökök számára kihívás, mert jó mechanikai tapadásra van szükség.

Ugyan Japánban nem szereztünk pontot, de a beállítások tekintetétben előrébb léptünk, ezért hétvégén a célunk még egy lépés megtétele lesz, és ezzel talán az első tízbe is bekerülhetünk. A pénteki nap nagyon fontos lesz, mert azon pályák közé tartozik az indiai, melyeken a jól kiegyensúlyozott autóval eltalált ritmus meglátszik a köridőn.”

 

Adrian Sutil:

„Különleges hétvége előtt állunk, mert ez a hazai nagydíjunk és az autónkra festett indiai zászló még emlékezetesebbé teszi ezt az eseményt. Emlékszem a két évvel ezelőtti első versenyre: sok ember jött ki a futamra és támogatták a csapatot. Egész hétvégén a reflektorfényben voltunk és az első Indiai Nagydíjon pontot szerezni számunkra fontos volt.

Úgy gondolom nem lesz egyszerű pontot szerezni, de küzdeni fogunk. Az elmúlt néhány verseny nem volt könnyű számunkra; szenvedtem az autó egyensúlyával és megbízhatóságával. Ennek ellenére azért haladunk előre, sokat tanultunk ezekből a versenyekből. Ez remélhetőleg a segítségünkre lesz; meg kell találnom a megfelelő irányt, hogy magabiztosabb legyek az autóban ülve.

Nagyon megerőltető a pálya; stabilitást igényel. Sok hasonlóságot mutat Koreával, ahol szintén hosszú egyenesek és ritmusos kanyarok váltják egymást a második és harmadik szertorban, ahol a leszorítóerő fontos. Meg kell találnunk az autó egyensúlyát, hogy kiaknázhassuk a pálya eme jellegzetességeit.”

Dr. Vijay Mallya a Force India csapatfőnöke:

„Hazai versenyünk büszkeséggel tölt el mindenkit a csapatban: a hangulat elképesztő a pályán és mindi nagyon sok támogatást kapunk. Ez az egyik legjobb pálya a világon. Számunkra eddig jó eredményeket hozott – mindkét nagydíjon pontot tudtunk szerezni, ezért most is ezt a célt tűztük ki magunk elé.”

Sophie