Kvyat megdöntötte Vettel rekordját

kvyat

 

Sokan talán kétségekkel telve várták, hogy a Toros Rosso újonca, Daniil Kvyat hogyan fog teljesíteni élete első Forma 1-es versenyén. A fiatal orosz azonban nem tört meg a nyomás alatt. Kvyat bejutott a Q3-ba, megszerezte a 6. helyet, a kockás zászló pedig végül csapattársa, Vergne mögött intette le a 10. helyen.

Ezzel az eredménnyel Daniil Kvyat megdöntötte Sebastian Vettel rekordját, ugyanis az orosz 19 évesen és 322 naposan vált pontszerzővé, 27 nappal „megverve” a címvédőt.

„Nagyon kimerítő délután volt a mai, de életem első versenyén pontot szerezni nagyszerű érzés. Nagyszerű első verseny volt ez a csapattal, mindenki nagyon keményen dolgozott, és a pontszerzés a legjobb dolog. A rajt egy picit zűrös volt, de utána megtaláltam a saját ritmusom, és az autóm is versenyképesnek tűnt a körülöttem autózókhoz képest.” – nyilatkozta Kvyat.

„A vége nagyon szoros volt Jean-Eric-kel, de spórolnom kellett az üzemanyaggal, így nem támadhattam meg. Sosem gondoltam volna, hogy az első versenyemen pontot szerzek, ez nagyszerű érzés. Nagy lökést ad ez nekünk, hogy továbbra is keményen dolgozzunk, és ha ezen az úton maradunk, akkor nagyon jó szezon elé nézünk.” – zárta szavait a Toro Rosso pilótája.

One thought on “Kvyat megdöntötte Vettel rekordját

Comments are closed.