Lehullt a lepel az idei McLarenről

 

A McLaren első Formula-1-es csapatként leleplezte 2014-es autóját pénteken egy online bemutató során.

Miközben a Force India és a Williams új tervezésükről számítógéppel generált képeket közölte, a McLaren MP4-29-es kódjelű autója teljesen bemutatásra került.

Az autó a vitatott orrkúp megoldást alkalmazta, mely az új szabályoknak megfelel. Az autót ezüst festésben leplezték le és az MP4-29 kódjel több szponzori logó helyét is elfoglalja.

A McLaren beismerte a héten, hogy a Vodafone távozása után új névadó szponzorát nem jelenti be a bemutató során, de hozzátették, a szponzori támogatás erősebb, mint korábban annak ellenére, hogy névadó támogató nem áll a csapat mögött.

mclaren1

A wokingi csapat célja 2014-ben, hogy feledtesse a 2013-as rossz szezont, mely során dobogós helyezést nem sikerült szereznie.

A szezon végén Sergio Perez távozott a csapattól, helyét a Formula Renault 3.5 bajnoka, Kevin Magnussen vette át, a csapat másik pilótája a 2009-es világbajnok, Jenson Button.

A McLaren utolsó évét kezdi a Mercedes motorokkal, az 1995-ben kezdődött megegyezés az év végén véget ér, 2015-től már Honda erőforrásokat használnak.

f1hungary.fw.hu

http://f1hungary.fw.hu/banner.gif