Lewis Hamilton végre nyerni tudott Malajziában

lewis

Lewis Hamiltonnak a Maláj Nagydíj tökéletesen sikerült. Megnyerte az első szabadedzést, az időmérőt és a versenyen gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott. Nem csoda, hogy 2008 világbajnoka elégedetten nyilatkozott a futam után:

„Rendkívül boldog vagyok. Ez az első győzelmem Malajziában, pedig már nyolcszor próbálkoztam, és a Petronas család tagjainak otthonában nyerni, még inkább különlegessé teszi az érzést. Remek munkát végzett a csapat, köszönettel tartozom mindenkinek; azoknak, akik a helyszínen segédkeztek és azoknak is, akik otthon a gyárban dolgoznak megállás nélkül azért, hogy az autónk ilyen jó lehessen.

A verseny nehezebb volt, mint amilyennek talán tűnt és a körülmények nagy kihívást jelentettek. De ezúttal képes voltam vigyázni az autóra, a gumikra és az üzemanyagra is, és még egy kis tempó előnyöm is volt, ami egy kicsit megkönnyítette a dolgom. Remek érzés látni, hogy a Mercedes vezeti a világbajnokságot, de még nagyon az elején vagyunk. Bármi megtörténhet, ahogyan láttuk Ausztráliában is, ezért is fontos ez az eredmény számunkra.

Első két helyen célba érni nem történik meg velünk mindennap, ezért nagy eredmény és fontos számunkra. Végül, szeretném ezt a győzelmet azoknak ajánlani, akik érintettek az MH370-es tragédiájában.”

Sophie