Lopez: Kimi elég kapzsi

lotus

A Lotus tulajdonosa Szingapúrban kifejtette, hogy rendkívül bosszantónak tartja Räikkönen nyilatkozatait a pénzügyi helyzetükkel kapcsolatban, és az sem rejtette véka alá, csalódott a finn pilótában.

“Azt hittem, hogy Kimi nem a pénz miatt tért vissza a Forma-1-be. Sajnos ennek pont az ellentéte igaz. Tavaly is volt némi késés a kifizetéssel, de végül megkapta a pénzét. Nem rendelkezünk akkora büdzsével, mint egyes istállók, és nem tudunk semmit tenni az ellen, ha az egyik ilyen csapat meg akar szerezni egy versenyzőt”

Lopez biztosra veszi, hogy a Ferrari nem tud akkora a szabadságot biztosítani neki, mint amekkorát a Lotus garantált. „Nálunk mindent megkapott, amire szüksége volt. Egy versenyképes autót, az egész csapat támogatását, megteremtettük azt a környezetet, amiben jól érzi magát – ilyet senki sem nem kínált neki. A következő szezontól viszont ez már nem a mi problémánk”- zárta mondandóját az üggyel kapcsolatban a Motorsport-Magazin hasábjain a Lotus és a Genii Capital tulajdonosa.