Lotus – Elnézést kérünk Kimitől

lotus

 

A Lotus csapat elmúlt három nagydíja közül a múlt heti Brit Nagydíj volt a legjobb. Kimi Räikkönen az ötödik helyen ért célba, Romain Grosjean azonban feladni kényszerült a versenyt, egy eddig érthetetlen probléma miatt. A csapatvezető Eric Bouillier, Alan Permane és Ricardo Penteado osztották meg gondolataikat a legutóbbi futamról.

 

Eric Boullier:

 

„A verseny kimenetele nincs arányban azzal a munkával, amit a csapat mostanában elvégzett. A fejlesztések nagy része, amiket hozunk, úgy tűnik működnek, ami jó jel, de az időmérőn szenvedtünk, hogy tapadjanak az abroncsok. A stratégiánk az utolsó biztonsági autós fázisig jó volt, de ekkor ki kellett volna hívni Kimit, hogy legalább a dobogón végezhessünk. Sajnos, rosszul döntöttünk, ezért elnézést kérünk Kimitől és a csapattól is. Ez megtörténik néha és nem könnyű a helyzetünk, amikor ennyi biztonsági autós szakasz van. Pár nap múlva már Németországban leszünk, ahol biztosan versenyképesek leszünk és a célunk az, hogy javuljunk.”

 

Alan Permane, a Lotus pályán végzett munkájáért felelős igazgató:

 

„Vegyesek az érzéseink. Sikerült előkerülnünk a verseny során, de így utólag ki kellett volna hívni Kimit, amikor utoljára kijött a biztonsági autó. Ez akkor még nem volt egyértelmű, de utólag mindig könnyű okosnak lenni. Romainnek a verseny vége felé első szárny problémája akadt, ennek okát még nem ismerjük. Minket nem érintettek a sorozatos defektek, de azért megkértük pilótáinkat, hogy kerüljék el a négyes kanyarban a rázóköveket, mert volt egy sejtésünk, hogy ez lehet az ok. Bár nem alakult olyan jól a verseny, mint szerettük volna, azért jobb volt, mint az előző kettő. További fejlesztések lesznek Németországban, ami azt jelenti, tovább fogunk küzdeni.”

 

Ricardo Penteado, Renault:

 

„A mi részünkről pozitív volt a hétvége, és mindent kihoztunk a motorból. Úgy döntöttünk nem cseréljük ki őket, hogy rugalmasabbak lehessünk az évad vége felé; ez az év nagyon kiszámíthatatlan ezért minél több ászunk van, annál jobb. Nyilvánvalóan szerettünk volna a dobogón állni, főleg látva Kimi teljesítményét, de az első ötben lenni is fontos pontokat jelent, ellenfeleinkhez képest. Megpróbálunk még kiegyensúlyozottabbak lenni a következő hétvégén.”

Sophie