Lotus – Nem volt több az autóban

grosjean

 

A nap pozitívuma Romain Grosjean számára, hogy idén először verte meg csapattársát időmérő edzésen, és a taktikája is más lesz holnap, mivel a kemény keverékről fog rajtolni a nyolcadik helyről. Ez számára egyáltalán nem rossz, de Kimi Räikkönen a kilencedik helynél biztosan jobb helyről szeretne rajtolni. Eddig úgy tűnik, a csapat nagy fejlesztési csomagja nem feltétlenül úgy működik, ahogy azt várták, de a pontokat holnap osztják, és a Lotus igazán tudja, hogyan kell felkapaszkodni a dobogóra, egy már reménytelennek tűnő pozícióból.

 

Romain Grosjean:

 

„Amíg a kemény abroncsokon nagyon gyorsak voltunk az időmérő elején, úgy nem voltunk versenyképesek a közepes keverékeken. Nem tudom mi ennek az oka, talán az időjárás, talán valami más, de nem voltunk olyan gyorsak, mint a reggeli szabadedzésen. Nem volt több az autóban ahhoz, hogy előrébb végezhessünk. Keményen dolgozunk és jó irányba haladunk, de még mindig a gumiké a főszerep. Meglehetősen elégedett vagyok a mai teljesítményemmel.”

 

Kimi Räikkönen:

 

„Elég közel voltunk egymáshoz az időmérőn csapaton belül, ezért úgy gondolom nem volt több az autóban ma. Ez nem ideális, mert szeretnénk sokkal előrébb lenni az élen rajtolókhoz, de ez van. Úgy vágunk neki a versenynek, hogy jobb eredményt akarunk elérni, mint az időmérőn. Általában ez is történik velünk, ezért remélem holnap is így lesz.”

 

Alan Permane a Lotus pályán végzett munkájáért felelős igazgató:

 

„Elégedett vagyok a tekintetben, hogy mindkét autó benn van az első tízben, de természetesen előrébb szerettünk volna kerülni. Romain köre nem volt tökéletes, és alulkormányzottságról panaszkodott a tizenötös kanyarban, míg úgy tűnt Kimi autójában nincs több teljesítmény. Nagy dilemmában voltunk, hogy Romain a Q3-ban is a kemény keverékeket használja-e, mint a Q1-ben vagy sem. Másrészről viszont, mindkét keverék megfelel Silverstone kihívásainak és ezért számos stratégiai lépés közül választhatunk holnap. Mint számos tagja a csapatnak, az E21 is jobban kedveli a melegebb időjárást. A mai felhőborítottság értelemszerűen csökkentette a hőmérsékletet, ezért holnapra tisztább égben reménykedünk, és melegebb aszfalthőmérsékletre számítunk.”

 Sophie