Lotus – Van hova fejlődni

gro

A suzukai pálya híresen könyörületlen a hibázó versenyzőkkel szemben, és a pénteki szabadedzések alkalmával többen is a gumifalban kötöttek ki (Jules Bianchi és Sergio Perez is). A Lotusos Kimi Räikkönen a szerencsésebbek közé tartozik, hiszen egy megpördüléssel megúszta a dolgot. A kára annyi, hogy a délutáni edzésen fel annyi kört ment, mint a többiek, de még így is a negyedik legjobb időt autózta. Az első szabadedzésen még csak a nyolcadik volt, de délutánra sokat javítottak az autó beállításain. Csapattársa Romain Grosjean átlagos napot teljesített, és bizakodva várja a hétvége többi részét. A francia pilóta délelőtt a hetedik, délután az ötödik leggyorsabb időt autózta. A nevéhez fűződő leggyorsabb kör: 1.34,411, ez hozzávetőlegesen két tized másodperccel lassabb, mint csapattársáé.

Kimi Räikkönen:

„Az autó egész jó volt ma. Természetesen most is vannak területek, ahol javulhatunk, de egészen elégedett vagyok a fejlődéssel, amit elértünk. A második szabadedzésen megpördültem, ezért a délután folyamán elvesztettünk egy kis időt a hosszú etapokból. Gyors körön voltam, és megváltozott a szél, ami néha befolyásolja az autót. Legalább nem sérült meg az autó, szóval a srácoknak nem lesz extra munkájuk. Nem nagy dráma a kialakult helyzet, hiszen elég jól ismerjük a pályát. Változtatunk egy-két dolgon holnapra, és meglátjuk mi történik.”

Romain Grosjean:

„Megtalálni a tökéletes egyensúlyt ezen a pályán elég nehéz és a gumik sem könnyítik meg a helyzetünket ezért az éjszaka folyamán még sok dolgunk lesz, hogy kicsit kezelhetőbbé tegyük az autót. Egyértelmű, hogy még van hely a fejlődésre és mindig könnyebb az élről indulni, még akkor is, ha nem raktad össze a dolgokat tökéletesen, ezért majd meglátjuk, mit tehetünk holnap.”

Sophie