Maldonado Monacót kiheverte, de most újra autót tört

maldo

A Monacói Nagydíjon egy pillanatra valószínűleg mindannyian a szívünkhöz kaptunk, amint láttuk Pastor Maldonado autóját a gumifalba csapódni a Tabac kanyarnál. A venezuelai Max Chiltonnal csatázott, amikor a falban találta magát. Az ütközés erejét jól mutatja, hogy a gumikorlát „becsúszott” a pályára, s emiatt a versenyt is meg kellett szakítani.

Szerencsére Maldonado karcolás nélkül úszta meg az incidenst, azonban kivizsgálásra természetesen kórházba szállították. A venezuelai már maga mögött tudhatja a balesetet, és igyekszik az előtte álló Kanadai Nagydíjra gondolni.

„Jól vagyok, és minden rendben van. A kasztni többé-kevésbé ugyanaz. Van néhány új aero-része, és remélhetőleg meg tudjuk oldani a problémák többségét, vagy legalább képesek leszünk egy lépést tenni előre, amire már régóta várunk.” – nyilatkozta Maldonado a csütörtökön tartott sajtótájékoztatón.

A Williams csapat idén még nem szerzett pontot, s szemmel láthatóan sokat szenvedtek az elmúlt versenyeken.

„A szezon elején meglehetősen nehéz volt megértenünk az autót, különösen az első versenyen, ahol sokat küzdöttünk, és próbáltuk megoldani a problémákat. Nagyon keményen dolgozunk, a gyárban 24 órában megy a munka, különösen a szélcsatornában. A problémáink az aerodinamikai eredetűek, de próbálunk előrelépéseket tenni. Úgy gondolom, hogy most már jobban ismerjük az autót, és reméljük, hogy ez a verseny jobban sikerül majd a számunkra.”

A jelek szerint nem indult simán a kanadai hétvége Maldonado számára, ugyanis az első edzésen összetörte autóját.

Püski Annamária