Maldonado zárta az élen a barcelonai tesztet

pastor

Pastor Maldonado érte el a legjobb köridőt a Circuit de Barcelona-Catalunya pályán zajló szezon közbeni teszt második napján.

A venezuelai pilóta 1:24.871-es idejét a teszt utolsó órájában érte el a szuperlágy keveréken és a Lotusszal sikeres napot zárt több, mint 100 kör megtétele után.

Nico Rosberg a második lett megelőzve a ferraris Kimi Räikkönent.

Esteban Gutierrez viszonylag problémamentes napot teljesített a Sauberrel és a negyedik lett, míg Susie Wolff a nap elején ugyan kicsúszott a pályáról, de 55 kört tudott teljesíteni a Williamsszel a júliusi Brit Nagydíj hétvégéjén történő bemutatkozása előtt.

Jules Bianchi a délutáni munka nagy részét kihagyta, de a nap végén a lágy keveréken gyors kört teljesített, míg Sebastian Vettel a délelőtt nagy részében pihent, de délután dolgozhatott.

A McLarennél dolgozó belga tartalékpilóta, Stoffel Vandoorne először ülhetett Formula-1-es autóba és sok kört teljesített a Pirelli keverékeit tesztelve. A GP2 bajnokságban korábban futamot nyerő pilóta 136 körig jutott – ez elegendő ahhoz, hogy Formula-1-es szuperlicenszét megkapja.

A Force India tartalékpilótája, Daniel Juncadella szintén a Pirellinek végzett gumitesztet, de többször hibázott, amely piros zászlót eredményezett – először piros zászlót azt követően kellett lengetni, hogy a spanyol pilóta autójának elejét törte össze.

Daniil Kvyat problémás napon van túl, a Toro Rossóval kétszer megállt a pályán, csak 21 körig jutott.

A Caterham előzetes tervei szerint Robin Frijnst ültette volna autóba, de a tesztnap kezdete előtt közölte, Kamui Kobayashi keddi balesete után nem tudja újjáépíteni az autót.

Legközelebb a mezőny Monacóban gyűlik össze, ahol május 25-én a Monacói Nagydíjat rendezik.

f1hungary.fw.hu

http://f1hungary.fw.hu/banner.gif