Maldonadót kizárták az időmérő edzésről

maldonado

Szombat délelőtt még brillírozott a két Lotus pilóta, a harmadik és negyedik pozícióban zártak a harmadik tréningen, így minden lehetőségük megvolt rá, hogy előkelő helyre kvalifikálják magukat délután.

A sors azonban felülírta elképzeléseiket, Grosjean végül a 11. pozícióban zárt, és állítása szerint simán be is fért volna a Q3-ba, de hatos kanyarban sárga zászlót lengettek, így el kellett venni a gázt.

A francia pilóta még mindig jobban járt, mint Pastor Maldonado, aki a 15. helyre kvalifikálta magát, de gyors köre után  annyi benzin sem maradt az autójában, hogy a boxba hajtson.

A szabályok értelmében minden autóban legalább 1 liter üzemanyagot biztosítani kell az FIA szakemberei részére a mintavételhez, mivel Maldonado esetében ez nem állt fenn, ezért idejét törölték és a mezőny végére sorolták.

A büntetés ellenére mégsem ő indul a rajtrács végéről, a két Caterham nem tudta megfutni a 107 százalékos szintidőt, így ők külön FIA engedéllyel indulhatnak a mai futamon, kizárólag a mezőny végéről.

  forma1hirek.hu

 

One thought on “Maldonadót kizárták az időmérő edzésről

Comments are closed.