Mark Webber a kiesés ellenére is mosolygós maradt

webbo

Az Indiai Nagydíj kétség kívül Sebastian Vettelről szólt, és a Red Bullról. Mindenki nagyon boldog és élvezi a megérdemelt munka gyümölcsét, de van egy valaki a csapatnál, aki azért biztosan nem túl boldog, még ha mosolyog is: Mark Webber. A két héttel ezelőtti Japán Nagydíj sem az ő szájíze szerint alakult, ahol a csapat taktikát váltott, így nem volt esélye legyőzni saját csapattársát. A vasárnapi futamom sem lett volna erre esélye, de ezúttal is összejöhetett volna a második hely. De a 39. körben a generátor elromlott a Red Bullban, így a csapat nem tudta dupla dobogóval ünnepelni az újabb világbajnoki címeket. A futam után Webber igyekezett nem szomorkodni:

„Nyilvánvalóan eléggé csalódott vagyok a verseny kimenetelét illetően, de nem volt mit tenni, a generátor minden előjel nélkül elromlott, ezért egyből meg kellett állnunk. Nehéz pillanat volt, mert annyi mindent jól csináltunk a hétvégén, de mosolygok, mert nem tehettem ennél többet.”

Az ausztrál pilóta gratulált Vettelnek és a csapatot is dicsérő szavakkal illette:

„Szép munka volt Sebtől, és a csapattól is, négyszer egymás után bajnokságot nyerni csodálatos. Az egész csapat remek munkát végzett, ezért tudtuk egymás után a negyedik évben is elhódítani a bajnoki címet és ez önmagában is viszonyítási alap a többieknek

Sophie