Mark Webber – Mindenki látogasson el Monzába

webbo

 

Mark Webber pályafutása során tizenegyszer indulhatott el az Olasz Nagydíjon, és nagyon szereti a pályát, valamint az olasz szurkolókat is. Monza viszont úgy tűnik, nem kedveli annyira a Red Bull pilótáját, hiszen egyszer sem sikerült itt dobogóra állnia. Éppen ezért jó eredményt szeretne elérni a tifosik előtt, még akkor is, ha tudja a legtöbb szurkoló a Ferrari miatt látogat ki a pályára.

 

„Nagyon szeretem Monzát, mert igazi forma-1-es pálya történelme és hangulata is tükrözi ezt. A legnagyobbak versenyeztek itt, és rokoni viszonyban állok az olaszokkal, még a Minardinál töltött éveimnek köszönhetően. A pálya nem semmi; rendkívül gyors, nagy sebességű, ezért nincsenek nehéz fékezések. Monza sosem volt túl jó hozzám; volt pár kiesésem és sosem sikerült dobogóra állnom itt, ezért ebben az évben jó eredményt akarok elérni!”

 

Az ausztrál pilóta a Red Bull Racing hivatalos honlapjának arról is mesélt, mi mindenre képesek a rajongók felmászni, hogy jó rálátásuk legyen a pályára. Végül pedig egy jó tanácsot is adott.

 

„A tifosik teremtik meg a hétvége hangulatát; remek közönség és nagyon szenvedélyesen szurkolnak egy bizonyos vörös csapatnak. Bárhová képesek felmászni, hogy jó helyről nézhessék a futamot – fákon ülnek, vagy hirdetőtáblákon és a második Lesmo kanyarnál a régi töltésen ülnek, és lábukat a korlát fölé lógatják. Összességében, azt ajánlanám az embereknek, hogy látogassanak el Monzába.”

Sophie