Martin Whitmarsh – Egyedülálló kihívást jelent a Hungaroring

whitmarsh

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh szerint a Magyar Nagydíj már régóta megbízható szereplője a forma-1-es naptárnak. A pályát nem tartja a legegyszerűbbnek a brit szakember, és úgy véli a pilóták számára is elég megterhelő.

„A Magyar Nagydíj az évek során szilárd állomásává vált a forma-1-nek. A verseny nagyon népszerű az európai szurkolók körében, és változatlanul nagyszámú és elkötelezett rajongó támogatja a nagydíjat. A Hungaroring maga egyedülálló kihívás elé állítja a versenyzőket. Kis sebességű pálya, amely mechanikai tapadásból származó jó egyensúlyt és aerodinamikai leszorítóerőt igényel, hogy a számos kanyar során maximális legyen a teljesítménye az autóknak. A verseny gyakran az állhatatos, szívós pilótákat jutalmazza, akik élvezik a kanyargós pálya könyörtelen sebességét.”

Whitmarsh a csapat teljesítménye alapján reméli, legalább olyan erős eredményt tudnak majd elérni hazánkban, mint a Német Nagydíjon, de azzal ő is tisztában van, hogy a győzelemre kevés esélyük van.

„1986 óta összesen 27 Magyar Nagydíjat rendeztek, amelyek közül a McLaren 11-et megnyert, és bár idén nem számítunk arra, hogy gyarapíthatjuk győzelmeink számát, azért igyekszünk fenntartani a németországi erős eredményünket. Az egész csapat várja, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a csomagból azon a pályán, amelyet mindannyian élvezünk.”

Sophie