Martin Whitmarsh – Szép volt fiúk!

martin

 

 

A McLaren csapatvezetőjétől már megszokhattuk a nagyon ékesszóló és lelkesítő nyilatkozatokat ad. Az egyik legjobb csapatfőnöknek tartom ilyen tekintetben; igazán tudja, hogyan kell megdicsérni pilótáit, és biztatni őket, a nehéz időkben. A McLaren csapat a Magyar Nagydíjon nyolc pontot szerzett – Jenson Button a hat pontot érő hetedik, Sergio Perez pedig a két pontot hozó kilencedik helyen fejezte be a futamot.

 

„Jenson kiválóan kontrollálta a tempóját az egész verseny alatt, lehetővé téve ezzel a két kerékcserés taktika alkalmazását, amivel hat értékes világbajnoki pontot szerzett Budapesten. Továbbá a lágy abroncsokon is nagyon gyors volt a középső etapon, amely kiválóan mutatja az MP4-28 jelenlegi versenysebességét, egy olyan egyedi jellemzőkkel bíró versenypályán, mint a Hungaroring. Checo elég szerencsétlen volt, mert korán kellet kiállnia, ezzel helyezéseket veszített el, de aztán nagyon szilárd, és professzionális munkát végzett, kitartóan harcolt és két pontot szerzett. Ezen kívül, Jenso és Checo is nagy tapsot érdemel elhivatottságukért, nagyon szépen vezettek egy ilyen nehéz pályán. A versenyt még inkább kiszámíthatatlanná tették a három kiállásos stratégiák.”

 

A szünet előtt, a brit szakember elmondta, hogy tovább fogják folytatni a harcot a pontokért, és nem fogják egykönnyen feladni. A McLarennél dolgozó munkatársaknak is köszönetet mondott a maga különös módján, és még „öreg barátjuknak” Lewis Hamiltonnak is gratulált.

 

„Most pedig, elérkeztünk a nyári szünetre, de előtte szeretnék két dolgot mondani. Először is, magától értetődik, hogy továbbra is mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy az idény második félében a lehető legtöbb pontot szerezzük meg. Másodszor pedig; mindenki a Vodafone McLaren Mercedesnél megérdemli a szabadságot, miután oly keményen dolgoztak ebben az évben. Szép volt fiúk! Végül, de nem utolsó sorban szeretnék gratulálni öreg barátunknak, Lewisnak, aki jól vezetett és megszerezte első győzelmét a Mercedes-Benz AMG csapatnál.”

 Sophie