Marussia: A Red Bull fellebbezését remélhetőleg elutasítják

A Marussia sportigazgatója, Graeme Lowdon szerint a Red Bullnak el kellene fogadnia Daniel Ricciardo kizárását az Ausztrál Nagydíjról.

A futam utáni kizárást követően a világbajnok csapat fellebbezést nyújtott be és április 14-én tárgyalják az ügyet. A Red Bull a melbourne-i futam során pontatlanságra hivatkozva figyelmen kívül hagyta az FIA által használt áramlásmérő műszer adatait és saját adataira támaszkodott.

A meghallgatásra a maláj és a bahreini futam után kerül sor Párizsban, ez pedig azt vetíti elő, hogy a Red Bull újabb kizárásra számíthat, amennyiben a két futam során szintén nem az FIA által hitelesített műszer adatainak megfelelően működik az autó.

“Folytatni kellene ellenszegülésüket és a kizárást megkockáztatni – és alapot szolgáltatni a büntetésre -, vagy a többi csapat mögé állni?” – tette fel a kérdést a Mirror tudósítója, Byron Young.

A Marussia sportigazgatója, Graeme Lowdon reméli, a Red Bull fellebbezésének nem adnak helyt.

A szakember szerint, amennyiben minden csapat figyelmen kívül hagyná Charlie Whiting tanácsát a műszaki szabályzat értelmezéséről, akkor minden egyes eredmény a fellebbezés után dőlne el.

Amennyiben a Red Bull megnyeri a fellebbezést, akkor Lowdon úgy érzi, ezzel egy zsilipet nyitnának meg és több csapat is figyelmen kívül hagyja majd Whiting tanácsadását.

“Ez többször megtörténhet. Amennyiben Whiting tanácsait figyelmen kívül hagyjuk és folyamatosan bíróságra járunk, akkor a sport a végeláthatatlanságig a kifogásokról szól majd. Nehéz jelenleg a sportnak úgy működni, hogy a rajongók megértsék pontosan, ha a tanácsokat egyszerűen figyelmen kívül hagyjuk, mert így lehet csak az autókat gyorsabbá tenni.”

f1hungary.fw.hu

http://f1hungary.fw.hu/banner.gif

One thought on “Marussia: A Red Bull fellebbezését remélhetőleg elutasítják

Comments are closed.