Marussia – Kicsit csalódottak vagyunk

bianchi

 

A Marussia nem volt túl elégedett a hazai versenyükkel Angliában. Ennek főleg az az oka, hogy láthatóan lassabbak voltak, mint a Caterham. Jules Bianchi hiába üldözte szinte a teljes verseny alatt Charles Pic-et, végül nem sikerült megelőzni, ezért a tizenhatodik helyen intették le. Csapattársa Max Chilton viszont maga mögött tudta tartani a másik Caterhamet, Giedo van der Garde-t, ezzel a tizenhetedik lett.

 

Jules Bianchi:

 

„Általánosságban ez egy nehéz verseny volt, ami egy rémes rajttal kezdődött. Ezek után pedig csak követnem kellett Charles-t, és nem volt egyszerű tartani vele a lépést, mert ma a Caterham kicsit erősebb volt. Úgy döntöttünk előbb állunk ki, de ekkor jött az első biztonsági autós fázis, így nem működött a tervünk. A verseny további részében ugyanaz volt a történet, egészen az utolsó biztonsági autós szakaszig, ami egy újabb lehetőséget jelenthetett volna, hogy előzzünk, de annyira kevés volt a hely, hogy végül nem tudtam bebújni Pic mellé. Nem volt egyszerű a verseny, és most van néhány napunk, hogy összeszedjük magunkat, mielőtt elindulunk Németországba, ahol reméljük, jobban alakulnak a dolgok.”

 

Max Chilton:

 

„Ezt a napot sosem fogom elfelejteni. Nagyon izgatott voltam a rajtrácson, és jól rajtoltam, ami segített. Elmentem Jules és Pic mellett is, de aztán visszaelőztek, majd újra visszavettem a pozíciómat és az első körökben igen szoros csata alakult ki közöttünk. Alig egy picivel volt jobb a sebességük pár körön keresztül, ezért visszacsúsztam Van Der Garde mögé. A vége felé sikerült újra megelőznöm, de aztán kijött a biztonsági autó, éppen miután ő kereket cserélt, ez nagyon jól jött neki. Az utolsó tíz körre neki új gumijai voltak, míg nekem régiek, így remek csatának néztünk elébe és a végén sikerült magam mögött tartanom őt. Összességében egy nagyon eseménydús hétvége volt, nagyon sok tapasztalatot szereztem, amit a későbbiekben hasznosíthatok.”

 

John Booth a Marussia csapatfőnöke:

 

„Nagyszerű időjárás köszöntött ránk a hazai versenyünkön, ami remek hír volt a szurkolók számára. A stratégia kialakítása a versenyre nehéz volt – hasonlóan Kanadához -, mert nagyon megváltozott a pálya állapota vasárnapra, a pénteken teljesített hosszú etapokhoz képest. Azt hiszem mindkét abroncsot jól kezeltük. A mérnökök és a szerelők is jól dolgoztak együtt, ezért amit elterveztünk azt végre is tudtuk hajtani, de sajnos nem volt meg a sebességünk ahhoz, hogy Jules megelőzhesse Pic-et. Max az egész verseny alatt csatát vívott Giedo-val és végül ő végzett előrébb, ami nagyon jó hír számára, főleg a csalódást keltő időmérő után. Teljes egészében azért picit csalódottak vagyunk, mert hátrébb csúsztunk, de már van pár jó ötletünk, hogyan tudnánk azonnal javítani az autó beállításait Németországra, hogy újra előrébb kerülhessünk.”

Sophie