Marussia – Olyan mintha a kertünkben lenne a verseny

bianchi

 

A Marussia csapat mindkét pilótája újonc a forma-1-ben, de más kategóriákban már értek el jó eredményt Silverstone-ban. A csapat a hazai futamára készül, és nagyon remélik, hogy legalább jó csatákban vehetnék részt, ha a pontokért nem is feltétlenül harcolhatnak. Fejlesztésekkel érkeznek Nagy-Britanniába, hogy megőrizhessék pozíciójukat a bajnokságban. Max Chilton személyében pedig először van brit pilótája a csapatnak, ami a briteknek mindig fontos, így az idén lehet, hogy több Marussia szurkolót látunk majd a lelátókon.

 

Jules Bianchi:

 

„Nagyon várom már a csapat hazai versenyét Silverstone-ban. Monacóban már sikerült megtapasztalnom milyen érzés, amikor valóra válik az álmod, hogy a forma-1-ben versenyezhess és aztán, ezt megtehesd otthoni közönség előtt is. Ezért Max remek hétvége elé néz. Fontos hétvégéje lesz a csapatnak, és már várom, hogy elérjük céljainkat; jó eredményt szeretnénk az egész csapatnak, és harcolni szeretnénk az előttünk állókkal. Nagyon sok csapattag kint lesz, akik általában nem vesznek részt a versenyhétvégéken, ezért nagyon jó dolog, hogy láthatnak minket ennyire közel versenyezni a központunkhoz. A pályát magát nagyon szeretem, már más kategóriákban is versenyeztem itt. Véleményen szerint ez az egyik legjobb pálya az évben – nagyon gyors és technikás. Jól felkészültem a versenyre és nagyon várom a pénteki szabadedzés kezdetét.”

chilton

Max Chilton:

 

„A Brit Nagydíj rendkívül különleges nagyon sok okból, de számomra leginkább azért, mert hazai nagydíjamnak nevezhetem, és kétség kívül számomra eddig ez az évad fénypontja. A csapat hazai versenye is ez, hiszen a központunk csak 29 km-re van, Banburyben; ez olyan, mintha a hátsó kertben versenyeznénk. Itt fantasztikus támogatást kapunk a szurkolóktól, a csapatunktól, és a partnereinktől is. Természetesen jó eredményt akarunk nekik hazavinni, ezért fogunk keményen küzdeni. Már előzőleg is versenyeztem Silverstone-ban így tudom, milyen vidám a hangulat, és rengeteg brit zászlót látni, a lelátókról hallani a szurkolók bíztatását. Az idei év az eddigieknél is jobb lesz négy brit pilótával a rajtrácson. A pályáról a véleményem az, hogy nagyon karakteres, igazi versenypálya. A gyors kanyarok igazán izgalmassá teszik a vezetést, főleg a Copse, a Becketts és a Stowe. Van egy-két kisebb fejlesztésünk erre a versenyre, de még mindig fejlődnünk kell, ez lesz a prioritás a továbbiakban is. Optimista vagyok, hogy képesek leszünk egy jó hétvégét összerakni a pályán. A pályán kívül nagyon zsúfolt a programunk, de ez izgalmas, sok média rendezvényen veszünk részt. Mindent összevetve; már alig várom.”

 

John Booth a Marussia csapatfőnöke:

 

„A Brit Nagydíj mindig egy fantasztikus esemény, és az egyik fénypontja az évnek a csapatok és a rajongók részéről is. Büszkék vagyunk rá, hogy mi vagyunk az egyetlen angol-orosz csapat a rajtrácson és a következő évben már két otthoni versenyt is ünnepelhetünk. De most az operációs központunkkal Banburyben, Silverstone a “hazai aszfalt” számunkra. Ezen kívül nagy öröm számunkra, hogy először csapatunk rövid történelmében, van brit pilótánk. Max teljesen jogosan nagyon izgatott, hogy hazai közönség előtt először versenyezhet forma-1-es autóval. Ha idén is olyan közönség lesz, mint az elmúlt években, akkor teljes egészében élvezheti a rajongók támogatását. A brit szurkolók elképesztőek: annyira értenek a sporthoz és lelkesek. Nagyon hazaszeretőek, de azért elismerik a győztes, bármilyen országból származzon is, mert igazából a nap végén a jó versenyre szeretnek emlékezni. Reméljük, kivehetjük a részünket a csatákból és célunk az, hogy mindkét pilótánk a lehető legelőrébb végezzen, hogy a bajnokságban fenntartsuk pozíciónkat. Szeretnék jó eredményt ajándékozni a csapatagoknak és a partnereinknek, akikkel igazán jó lenne megünnepelni a sikert. Nagyon várjuk a remek hétvégét és egy klasszikus Brit Nagydíj vár ránk.”

Sophie