Massa: Egy jó rajthely a Hungaroringen, fél győzelem

massa

Kinek vannak a legjobb esélyei a Magyar Nagydíjon a pole pozícióra? Kétségkívül nem lesz meglepő, ha a legtöbben a Mercedes pilóták egyikére tippelnek. Hiszen az eddigi kilenc időmérőből haton is Mercedes-pilóta szerezte meg a rajtelsőséget. Ha ez a Hungaroring-en is sikerülne nekik, a győzelmi esélyeik egészen nagyok lennének.

Az aszfaltcsík, amit a falak nélküli Monaco-hoz is hasonlítanak, egyáltalán nem azok közé a  pályák közé tartozik, amiken viszonylag könnyen végig lehet vinni egy előzési manővert. Felipe Massa szerint ez a tény nagyban segíthetné az ezüstnyilak győzelmét egy jó időmérő edzés után. „A Mercedes feltehetően Magyarországon is nagyon erős lesz az időmérőn. De hogy ez a tempó a versenyen is kitart-e, az rejtély.”

A Red Bull azonban mind az időmérőn, mint a versenyen konstans teljesítményt nyújt, éppen ezért Massa Vettel vagy Webber győzelmére fogadna, hiszen a Red Bull Magyarországon általában nagyon erős. „Az ott várható magas hőmérséklet alapján azonban bármi megtörténhet, minden a beállításoktól függ. Idén eddig ugyanis még nem sok versenyünk volt ilyen körülmények között, így nincs sok tapasztalatunk” – mondta a Ferrari versenyzője. Hozzátette: „Mindent megteszünk azért, hogy az autónk gyorsabb legyen.” Elsősorban az időmérőn kell minél előrébb végeznünk. „Ha végre egyszer a rajtrács elejéről indulhatnánk, a versenyünk is jobb lenne” – magyarázta a brazil.

 Selyem Erika