Massa lehet az utolsó brazil?

massa

Felipe Massa az év végén távozik a Ferrari istállótól, miután az olaszok leigazolták Räikkönent, aminek következtében a brazil pilóta ülés nélkül maradhat. Habár ő és menedzsere lelkesen dolgoznak azon, hogy Massa jövőre is rajthoz állhasson, egyelőre egy szerződésre sem került még rá a neve.

Felipe azonban nem csak a saját jövője miatt aggódik, hanem amiatt is, hogy egyre kevesebb brazil pilóta található meg a különböző kategóriákban.

„Mindig is voltak sikeres brazil versenyzőink a Forma 1-ben. Sajnálatos dolog az, ami az utóbbi években történik. Jelenleg én vagyok az egyetlen brazil pilóta a Forma 1-ben, és nekem sincs szerződésem a jövő évre. Nagy veszteség lenne Brazília számára, ha nem vezethetnék, vagy más brazil pilóta sem versenyezne. Remélem, hogy itt lehetek jövőre is és harcolhatok az országomért.”

Massa szerint a probléma azonban nem új keletű, sokkal régebbre kell visszanyúlni.

„Amikor 2000-ben Európába költöztem minden kategóriában volt brazil versenyző aki a bajnoki címért harcolt. Minden fontos kategória tele volt brazilokkal. A Forma 3000-ben még csapatunk is volt. Most már nem látsz bajnoki címért harcoló brazilokat. Jelenleg talán Felipe Nasr az egyetlen, akinek reális esélye lehet bejutni a Forma 1-be. Rajta kívül nem látok mást, akinek esélye és tehetsége lenne bekerülni.”

One thought on “Massa lehet az utolsó brazil?

Comments are closed.