Massa volt a leggyorsabb az első napon Silverstone-ban

Felipe Massa érte el a legjobb köridőt a harmadik szezon közbeni teszt silverstone-i állomásának első napján.

Massa 1:35.242-es idejét a nap első felében futotta meg, ebédszünet után ezt az eredményt már senkinek nem sikerült megjavítani.

Daniel Ricciardo délelőtt nem tudott gyors kört futni, de a nap végére 0.006 másodpercre megközelítette Massa idejét. A világbajnokságot vezető Nico Rosberg a harmadik lett a Mercedesszel, 0.331 másodperces hátránnyal.

Adrian Sutil kései gyors körének köszönhetően a negyedik lett a Sauberrel, kevesebb, mint fél másodperccel maradt el Massa idejétől.

Jules Bianchi az ötödik lett a Marussiával, több, mint 100 kört teljesített a Pirelli gumitesztje során. Szerdán a francia pilóta már a Ferrari F14 T-t vezetheti. Motorprobléma miatt Bianchi napja azonban a vártnál egy órával korábban véget ért.

Az újra lehetőséghez jutó Stoffel Vandoorne a McLaren MP4-29-vel a hatodik lett Sergio Perez előtt.

Jean-Eric Vergne egy nehéz nap után a nyolcadik lett a Toro Rossóval. Vergne miatt háromszor is piros zászlót kellett lengetni a nap folyamán, mivel az STR9 több alkalommal is megállt a pályán.

Pastor Maldonado a kilencedik helyen zárt a Lotusszal.

A Ferrari fejlesztési pilótája, Pedro de la Rosa, aki első tapasztalatait szerezhette a Ferrari F14 T-ről a tizedik lett. De la Rosa, aki a betegeskedő Kimi Räikkönent helyettesítette, gumitesztet végzett a Pirelli számára.

A Caterham fiatalja, Will Stevens zárta az utolsó helyen a napot.

A tesztelés szerdán tovább folytatódik Silverstone-ban.

f1hungary.fw.hu

http://f1hungary.fw.hu/banner.gif