McLaren-Honda top pilótát akar, valakinek mennie kell

top3

A McLaren-Honda immár nem csinál titkot belőle: az egyik legjobb pilótát szeretné soraiban tudni a következő szezonra. A kiszemeltek között van Fernando Alonso, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel egyaránt.

Ron Dennis már hónapokkal ezelőtt a sajtón keresztül üzengettet Alonsónak, hogy borítsanak fátylat a múltra, és kezdjék meg tiszta lappal az új korszakot. Innentől minden más csak találgatás,m de vélhetően már személyes megkeresés is történt, akárcsak Lewis Hamilton esetében, akit az istálló már Ausztriában megkörnyékezett.

Alonso esetében komoly összeggel kéne kárpótolni a Ferrarit, hisz a spanyol világbajnoknak 2016 végéig érévényes szerződése van, de a pénz úgy tűnik a legkisebb akadály a totális offenzívában. A kérdés inkább az, Alonso bízik-e még annyira a  csapatban, hogy egy versenyképes autót tesznek alá a következő szezonban?!

Hamilton esetében a sértettség lehet a váltás egyik oka, amennyiben úgy érzi, nem kezelik megfelelő módon a csapatnál Rosberggel szemben, könnyedén visszamehet egykori pártfogójának istállójához, aki egyébként ismét komolyabb szerepet fog vállalni a Honda visszatérésével.

A harmadik kiszemelt Sebastian Vettel, az idei kudarcok miatt, a négyszeres bajnok fejében is megfordulhat a váltás gondolata, ráadásul a csapat nem akar motort váltani – bár már egy saját fejlesztésű motor ötlete is felmerült – az idei Renault viszont finoman fogalmazva is harmatos , az új motor fejlesztése pedig nem fél éves mutatvány.

Mindhárom versenyzőnél benne van a pakliban, hogy rábólint az ajánlatra, és az aktív keresés egyben azt is jelenti, a jelenlegi duóból valakinek mennie kell. Kíváncsian várjuk a folytatást.