McLaren – Stabilan fejlődünk

button

 

A McLaren Mercedesnek a három héttel ezelőtti Kanadai Nagydíj sem lesz a kedvence, mert egyik pilótának sem sikerült pontot szereznie. Az autót azóta is folyamatosan fejlesztik, és remélik, hogy hazai versenyükön végre kiderülhet, több van az autóban, mint azt eddig láthattuk.

 

Jenson Button:

(Tavaly a 18 rajtkockából indult, és a 10. helyen érc célba.)

 

„Minden versenyzőnek különleges a hazai futama, de Silverstone-ban versenyezni számomra még sokkal többet jelent; itt nőttem fel forma-1-et nézve – először 1994-ben jártam a pályán – és ez a verseny a nagydíjak történelmében is nagy jelentőségű. Nagyon különleges ugyanazon a pályán versenyezni, mint Fangio, Clark, Stewart és Senna. Amikor először jössz ide, mindig érezni lehet a múlt visszhangjait. Még ha szinte a felismerhetetlenségig megváltozott 1950 óta, és ma az egyik legjobban felszerelt pálya a világon, akkor sem veszített semmit a különleges hangulatából. Imádom. Silverstone-ban az egyik legcsodálatosabb dolog a szurkolás mértéke minden évben. A garázsból kifele, a levezető körön, a pilótaparádén, vagy csak reggel a paddockban azt látod, hogy szurkolnak neked. Silverstone-ban igazán érződik a szurkolás. A kanadai nehéz hétvége után remélem, hogy egy olyan hétvége elé nézünk, ami jobban megmutatja teljesítményünket. A montreali verseny csalódást keltő volt és biztos vagyok benne, hogy nem tükrözte pontosan a csapat erejét – egy simább aszfalton, mint Silverstone-ban, bizakodó vagyok, hogy sokkal jobbak leszünk. Persze nem akarom senkinek megemelni az elvárásait: szerintem a szurkolók tudják, mire számítsanak. Számomra az lesz a cél, hogy kihozzam legtöbbet a csomagból a versenyen – és reméljük ez elég lesz egy megfelelő eredményre.”

 

Sergio Perez:

(2012-ben az időmérő edzésen a 17. helyen végzett, de a futamot nem tudta befejezni.)

 

„Izgalmas lesz először a Vodafone McLaren Mercedesszel rajthoz állni Silverstone-ban. Mint a McLarennek, úgy Silverstone-nak is hihetetlen történelme van – nagyszerű dolog, hogy a régi fekete-fehér képeket meg tudod nézni, a korábbi Brit Nagydíjakról és még mindig felismersz rajta olyan kanyarokat, mint a Copse, Stowe, vagy a Hangar egyenes. Csodálatos arra gondolni, hogy a pályát már az első forma-1-es világbajnokság évében is használták. Szeretem Silverstone-t és általában jó eredményeket érek el itt: 2011-ben jó versenyem volt, amikor hetedik lettem, és biztos vagyok benne, hogy tavaly is pontokat szerezhettem volna, ha nem ütközöm Pastorral. A kanadai nehéz hétvége után erősebb eredményt akarunk mutatni a csapat hazai szurkolóinak. Stabilan haladunk előre – remélem ezt jobbam meg tudjuk mutatni, mint legutóbb.”

 

Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke:

 

„A Brit Nagydíj rendkívül különleges verseny mindenki számára a McLarennél. Természetesen, Silverstone a hazai versenyünk, ezért mindig más érzést jelent ide eljönni, mint más pályákra, de ettől eltekintve is van egy különleges hangulata Silverstone-nak. Ez az a hely ahol leginkább számíthatunk a rajongók támogatására és szenvedélyére, hihetetlenül értik ezt a sportot az itteni szurkolók, jobban, mint bárhol máshol. Ez egyszerre felemelő, de ijesztő is egyben. A pálya maga a legjobbakhoz méltó; még mindig őrzi az eredeti háborús időkből származó vonalvezetését, ezért a múltat idézi. Ugyanakkor talán az egyik legjobb példája annak, hogyan lehet úgy felújítani egy pályát, hogy az megfeleljen minden modern követelménynek és így fenntarthassa méltó helyét a mai forma-1 világában is. A legfontosabb pedig, hogy a mesésen gyors kanyarok nyújtotta kihívásokat mindegyik pilóta élvezi, ami lehetőséget ad arra, hogy megtapasztaljuk milyen a szabadjára engedett forma-1-es verseny.”

Sophie