Még egy kör, és Webber nyer

webber

Mark Webbernek a tegnapi rajtnál akadtak gondjai, majd az első kanyarban Romain Grosjeannal kicsit össze is koccantak, ezért első vezetőszárny cserére is szüksége volt. Innentől kezdve viszont remek verseny futott, és a második helyen fejezte be a futamot.

„Micsoda nap! Szerintem senki nem gondolta volna, hogy ilyen irányt vesznek az események. A rajtom elég rossz volt, ennek meg kell néznünk az okát, mert az elmúlt pár versenyen jó rajtaim voltak. Aztán összeért az autóm Grosjeanéval, és a szárny megsérült; a fiúk remek munkát végeztek kiállásnál, és gyorsan lecserélték, aztán kezdődött számomra a verseny. Imádkoztam a biztonsági autóért, de nem ilyen okból, hiszen nem tudhattad ki lesz a következő. Amikor valami ilyesmi történik, az olyan, mint az orosz rulett; látod, milyen gumiproblémái vannak az ellenfeleidnek és ettől nem érzed magad jól. Próbáltam a legtöbbet kihozni a biztonsági autós szakaszokból – és a mai stratégiánk az egyik legjobb volt idén. Úgy gondolom nagyon-nagyon jól működött. Keményen dolgoztam azon, hogy irányítsam a tempót, amikor csak kellett, és aztán már Nico mögött is voltam. Jó lett volna, ha van még hátra pár kör, de a versenyzés már csak ilyen. Majdnem igazán különlegessé vált ez a nap, de azért így is remek volt.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke:

 

„Egyértelmű, hogy tizenkét körre a győzelemtől kiesni egy átviteli probléma miatt, eléggé fájdalmas, főleg ezen a pályán. Sebastian mindent jól csinált ma, és ezért igazán kár, hogy a versenye idő előtt ért véget. Mark, az elrontott rajt, és a megsérült első szárny után ügyesen jött fel – a szerelők igazán jó munkát végeztek és gyorsan lecserélték az orrkúpot – és innentől kezdve ragyogóan versenyzett. Leszegett fejjel küzdötte fel magát, és közel került a győzelemhez is, de így is remek eredmény a második hely, szép teljesítményt nyújtott a csapat nagy hétvégéjén.”

 

Thierry Salvi, Renault:

 

„Vannak versenyek, amikor nincs szerencséd, máskor meg nagyon is az vagy. Ez esetben ránk mindkettő igaz. Marknak rendkívüli versenye volt, a mezőny végéről sikerült előre kerülnie, és harmadszor is nyerhetett volna Silverstone-ban, ha van még egy kör. Seb többet érdemelt volna, de néha történik ilyesmi. Ezen a héten van még egy versenyünk, úgyhogy most vissza a munkához, hogy megtarthassunk előnyünket mindkét tabellán.”

 

 

Sophie